fbpx

Бабини зуби

Кад год помислим да је одлазећа општинска власт дотакла дно, врло брзо ме демантују. Ураде нешто што је испод најнижег нивоа људског достојанства. Објављивање службене документације о члановима породица учесника протеста само по себи је неописива мизерија и показатељ у коликом сте страху, господо општински властодршци. На страну то. На мизерно и дегутантно од вас смо и навикли. Право питање је имате ли ви правника у општини? Имате ли неког да вас посаветује да не кршите даље законе? Загазисте у озбиљан криминал. Да ли сте свесни шта сте урадили објављивањем на фб службене документације Центра за социјални рад? Да ли сте свесни да заправо оптужујете директора центра Раковића да је мимо закона доделио нека дрва или одобрио нешто што није по закону? Људи, саберите се. Не знате више где ударате.
Мислим да је много интересантније за јавност од информације чија мајка пензионерка је добила два кубика дрва рећи друго нешто. Позивам вас да јавно објавите ко је закупио шуму на Лорету и чијим приватним дрвима се снабдевају јавне институције у Пожеги. Колико кошта кубик тих дрва? Тендерску документацију како су баш та лица добила одобрење да то раде. Да ли је то сукоб интереса? Зашто не објавите да је господин Константин Даничић висе од годину дана био председник управног одбора Центра за социјални рад и истовремено члан општинског већа? Тек на притисак из врха странке поднео је оставку на ту функцију.
Што се мене лицно и моје породице тиче, боље ми је да сам признам него да ви објавите. Јесте, тачно је. Покојна моја баба, Бог да јој душу прости, јесте бесплатно у Дому здравља добила потпуну протезу за обе вилице. Ми смо мислили да јој то по закону припада. Нисмо појма имали у какав криминал се упуштамо. Да се ви не би малтретирали да тражите то у документацији, само јавите и ја ћу вам послати две фотографије покојне бабе. Једну са протезом, другу без. Да сви виде разлику и одају признање власти шта је конкретно урадила за своје грађане. Да је жива, могли сте је водити по овим актуелним сеоским зборовима да је уживо показујете. Ја сам годинама живео у заблуди да су државни буџет и општински буџет одвојени од приватних џепова људи који воде државу и општину. Сада сте нам тек отворили очи да за све што добију, грађани би требало да буду захвални лично вама. Зато да питам, да не загазим још дубље у безакоње. Треба ли ми ту протезу сада да вратимо? Могу ли да је оставим у општинској писарници или треба лично да је донесем у канцеларије господара наших живота? У страху сам да опет не погрешим.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.