fbpx

БУЂЕЊЕ ИНСТИТУЦИЈА, Протест 18. мај 2019.

Ми вечерас нисмо ликовали над несрећом ухапшених челника наше општине.

Али нисмо их ни сажаљевали.

Дуже од годину дана смо се, као „Иницијатива за Пожегу“ борили за СИСТЕМ, за закон, за процедуре, за добру управу, за домаћинско располагање јавним новцем, за леп и праведан град. У таквом систему за који се ми боримо, сваки поштен рад се поштено и награђује, а сваки наопаки мора да се казни. Морамо сами себе да заштитимо, иначе нам и општина и држава посрћу у економском, политичком, културном и моралном смислу.

https://www.facebook.com/InicijativaZaPozegu/photos/a.534150600450672/534152113783854/?type=3&theater

 

 Да ли сте се запитали зашто више од 30.000 људи годишње напушта Србију (што је једнако целој општини Пожега)? Због недомаћинског и бахатог понашања политичких елита, које нас терају у сиромаштво, очај, осећај понижености и немоћи.
– Превасходни разлог због којег смо овде је да пробудимо институције, да апелујемо на све часне професионалце из државних институција да раде свој посао, да зауставимо пропадање и успоставимо праведан систем, од којег ћемо сви имати користи. Нико неће моћи у њему да нас условљава, да нам прети, да нас сиромаши.
– Ово је велика грађанска победа, која показује да грађани, упркос безнађу које нас је захватило, имају снаге да се изборе за оно што сматрају да је праведно. Али овде борба није готова, ово је само први корак. Још доста посла нас очекује у наредним годинама. Позивамо вас да будете део промена за које се боримо.

Са нама су вечерас били пријатељи из више градова Србије – из Ваљева, Београда, Краљева, Пожаревца и Ниша.

Попут наше, тако се и ове грађанске организације боре у својим срединама против истих појава. Ми немамо ресурсе као оне странке које су узурпирале државу, али имамо једни друге, и то је, напослетку, најјачи ресурс који увек победи. Заједно градимо асоцијацију организација – Грађански фонт, кроз коју ће се локалне организације помагати и кроз коју ће се појавити и у републичкој политичкој арени, јер морамо се борити на свим фронтовима ако мислимо да остваримо коначну победу.

Погледајте видео снимак са протеста:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.

Изборник