fbpx

ЧУДЕСАН СЛУЧАЈ ИГРОМ СЛУЧАЈА ИЗАБРАНЕ ПАРТИЈСКЕ ДИРЕКТОРКЕ

Саопштење, Иницијатива за Пожегу 13. јун 2019. године
Четири основна постулата деловања ,,Иницијативе за Пожегу“ су: КОНТРОЛА (локалне власти и установа), ИНФОРМИСАЊЕ (становника о питањима од значаја за локалну заједницу), затим ПОДРШКА (суграђанима у решавању проблема са којима се свакодневно сусрећу), као и конструктивно и социјално одговорно ДЕЛОВАЊЕ и предлагање конкретних решења у питањима од општег интереса.

Полазећи од те четири темељне вредности, а без намере да испадамо накнадно паметни, осећамо потребу да јавности предочимо следеће:
,,Иницијатива за Пожегу“ је још у децембру месецу у тексту објављеном на свом сајту (под називом ,,ХРОНИКА НАЈАВЉЕНЕ ПЉАЧКЕ“) – аргументовано и у потпуности делегитимизовала директорку ОШ ,,Емилије Остојић“ Мирјану Василијевић. Тада смо саопштили јавности да смо против дотичне поднели кривичну пријаву Вишем јавном тужилаштву у Ужицу, због постојања основа сумње да је извршила кривично дело Злоупотребе службеног положаја из члана 359 став 2 Кривичног законика, у стицају са кривичним делом Фалсификовање исправе из члана 357 став 3.

Без обзира што је поступак по тој кривичној пријави код односног тужилаштва још увек у току и иако не желимо да улазимо у предикцију његовог исхода, ипак осећамо потребу да јавности укажемо да је већ тада морална одговорност директорке Василијевић (уколико је макар у назнакама поседује) нужно морала да јој наложи да поднесе оставку на ту функцију.

Како се то није догодило ни пуних 6 месеци касније, најновија догађања у ОШ ,,Емилија Остојић“ – чија је директорка и даље под велом сумње да је извршила озбиљна кривична дела – дају нам за право да још једном недвосмислено констатујемо да Мирјана Василијевић НИЈЕ ДОСТОЈНА ОДГОВОРНЕ ФУНКЦИЈЕ КОЈУ ВРШИ!

Наиме, према свим релевантним информацијама и сазнањима до којих је дошла ,,Иницијатива за Пожегу“, Мирјана Василијевић је особа која је и те како одговорна за опште незадовољство и потпуно деструктивно стање које влада у ОШ ,,Емилија Остојић“.
Зато је још једном позивамо да МОМЕНТАЛНО поднесе оставку на октроисану функцију директора и на тај начин сачува достојанство и углед ове установе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.