fbpx

Финансирање удружења грађана или финансирање странке?

Општина Пожега је 12. априла 2018. године донела Одлуку о суфинасирању пројекта удружења грађана из буџета Општине Пожега за 2018. годину. Најпре према расписаном конкурсу у фебруару текуће године и према одлуци 03 6пој 400-1-5/18 види се да је председник комисије био Велимир Максић, начелник Општинске управе, што је супротно закону и уредби о финансирању удружења.
Такође, велику пажњу изазива финансијска подршка два удружења:
452.000 динара додељено је удружењу „Унија жена“, које се по потреби представља као удружење грађана када треба конкурисати за средства из Општинског буџета, а по потреби као орган Општинског одбора СНС (Унија жена ОО СНС Пожега). Оно што је најзначајнија информација у средишту ове афере је да је ово удружење регистровано у АПР-у и међу три законска заступника се наводи и Зорица Митровић, актуелна председница СО Пожега, а такође и Биљана Тошић која је већ по своје две функције (саветница председника Општине Пожега и одборница) у сукобу интереса.
360.000 динара додељено је „Удружењу здравствених радника Пожега“, које заступа (према подацима из АПР-а) медицинска сестра Тања Луковић, члан СНС Пожега и члан Савета за здравство ОО СНС-а Пожега. Такође, ово удружење је само фиктивно регистровано као удружење грађана, а чине га чланови СНС-а који све своје активности представљају као активности партије за добробит заједнице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.