fbpx

Грађански фронт подржава напоре Локалног фронта да на територији града Краљева званично спречи изградњу малих хидроелектрана.

У сарадњи са иницијативом „Сачувајмо планинске реке Краљева“, одборничка група Локалног фронта сачинила је предлог ОДЛУКЕ О МОРАТОРИЈУМУ НА ИЗГРАДЊУ МАЛИХ ХИДРОЕЛЕКТРАНА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА КРАЉЕВА и захтева да се предлог одлуке уврсти у дневни ред наредног заседања Скупштине града Краљева која ће бити одржана у петак 4.10.2019. године.

У многим речним токовима у Србији вода као извор и услов живота је угрожена. Тиме је и сам живот наших грађана и грађански доведен у питање. Изградња малих хидроелектрана (МХЕ) узроковала је исушивање корита и преливање природних водних токова у бетонске цеви, како би, исцрпљивањем јавног добра, дошло до сливања јавног новца кроз субвенције у приватне џепове “инвеститора” који су у дослуху са владајућим партијама.

Грађански фронт позива све политичке организације које теже смени криминалног партијско-коруптивног режима оличеног у Српској напредној странци, да поднесу и подрже предлоге за спречавање изградње малих хидроелектрана на територијама локалних самоуправа, по узору на предлог који је Локални фронт поднео Скупштини града Краљева. Брига за наше реке и водна богатства мора бити изнад партијске и политичке припадности.

Подсећамо да је Грађански фронт недавно упутио подршку протесту Сачувајмо реке Старе планине.

Чувамо реке, јер не дамо живот!

Грађански фронт

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.

Изборник