fbpx

И ми РТС за трку имамо

Локална ТВ Пожега је од постанка до данас, од бастиона независног и објективног извештавања до удворичког медијског отирача, прешла огроман пут. Са булевара у слепу улицу. Гледајући прилоге из деведесетих и поредећи их са најактуелнијим, присутно је разочарање. И стид. За све оне који га немају!

Наиме, Општина Пожега Телевизији Пожега уступа на коришћење пословне просторије. „Власник“ простора сходно томе врши и одабир телевизијског програма. Тако да порески обвезници могу бити захвални на оном што општински челници процене да је од значаја и укуса за гледаоце. Програмска шема се у великој мери ослања на уређивачку политику јавног сервиса за који издвајамо 220 динара. Ускраћени за информације, новинарску непристрасност, сегменте из културе, науке и образовања…

Културно лето у Пожеги обележиле су бројне манифестације на отвореном за које је карактеристично такмичарско припремање хране из овог краја. ТВ Пожега је испратила сваку од њих задовољавајућом минутажом.

Snimak TV Požega

Snimak, TV Požega

 

Док „Нушићијада, прогнана а слободна“ која је одржана овог викенда и привукла велики број посетилаца, остваривши тако дебитантски успех, није добила адекватан третман на локалној телевизији. Наши суграђани су пре свега желели да чују шта то о стању у друштву имају рећи велика имена и бардови глумачке сцене попут Петра Божовића и Милана Гутовића. Без шатре, без ражња, роштиља и казана, Нушићијада у Приликама се није квалификовала за културни блок.

Slobodna Nušićijada u Prilikama

Slobodna Nušićijada u Prilikama

Slobodna Nušićijada u Prilikama

Slobodna Nušićijada u Prilikama

Slobodna Nušićijada u Prilikama

Slobodna Nušićijada u Prilikama

 

Ових дана наш град је домаћин Интеракције. Нешто због чега нам долазе гости из иностранства, носећи најлепше утиске, такође није заинтересовало телевизијске раднике ТВ Пожега.

Interakcija

Interakcija

Interakcija

Interakcija

Када је и по којој цени продат кодекс у новинарској професији и ко се све њом данас бави, како на републичком, тако и на локалном нивоу? Због чега је медиј први ађутант страначке војске? И до када ћемо бити сведоци манипулација и деградација? За наше новце?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.

Изборник