fbpx

ИГРАЛИШТЕ НА МАРЈАНОВИЋА БРДУ

Иницијатива за Пожегу искрено подржава изградњу дуго очекиваног игралишта за децу на Марјановића Брду, које спада у насеља веће густине насељености и заиста има потребу за уређеном површином овакве намене.

Игралиште је планирано на три катастарске парцеле у средишњем делу насеља, које имају приступни пут.

Општинско веће је 24. новембра 2021. године донело одлуку о куповини две катастарске парцеле непосредном погодбом од два власника – физичких лица, док се од треће парцеле одустало јер власнику није одговарала понуђена цена. Цену земљишта по м2 обрачунала је Пореска управа на основу тржишне вредности.

Две парцеле укупне површине 677м2 Општина купује по цени 1.925,00 дин/м2 и прибавља земљиште у јавну својину за 1.303.225,00 дин. Средства су предвиђена Буџетом за 2021. годину.

У једном од ребаланса Буџета је додато 1,5 милиона динара за откуп земљишта за све три парцеле, па платисмо 1,3 милиона за две парцеле, али нећемо ситничарити.

Дошли смо до тачке: јавна набавка за изградњу игралишта.

Сви се сећамо преплаћеног игралишта код нове цркве. Плаћено је 7.915.025,00 дин без ПДВ-а. У истом том периоду у Чачку је направљено ДЕВЕТ игралишта за 13,8 милиона динара (у просеку 1,5 милион динара по игралишту). Понуђача који је радио игралишта по Чачку, пожешка комисија је одбила и доделила посао ПАНЕКСПРЕСУ из Лучана, да ли због партијских веза, да ли због партијског колача, не зна се.

Значи, пар пластичних сокоћала, на несрећно припремљеној подлози, платисмо 8 милиона динара (5 пута више) и добисмо шта? Постојеће игралиште нико не одржава. На пластичним сокоћалима постоји број телефона за пријаву рекламација. Једна пожешка мама је позвала тај број да пријави квар. Добила је зачуђену госпођу која је питала; „Зашто Ви мене зовете. Ја са тим немам ништа. Ја радим сасвим други посао и не знам ништа о томе!“

За игралиште на Марјановића Брду Буџетом је предвиђено чак 12 милиона динара!

Игралишта су места за боравак ДЕЦЕ, морају да буду квалитетна и сврсисходна, морају се редовно одржавати и морају да буду безбедна.

Упозоравамо Општинску управу да брижљиво троше новац свих грађана и да пажљиво пишу пројектни задатак, да не дођемо поново у ситуацију да уместо да се поносимо новим игралиштем, ми се стидимо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.