fbpx

ИЗВЕШТАЈ СА ОТВАРАЊА ПОНУДА ЗА ОГРЕВ У ШКОЛАМА

 

ИЗВЕШТАЈ са отварања понуда за огрев у школама „Петар Лековић“, „Емилија Остојић“, Гимназији „Свети Сава“, Техничкој школи и ПУ „Олга Јовичић Рита“:

За енергент УГАЉ пристигле су две понуде:

– Предузеће GEWISS DОО понудило је цену од 5.049.000,00 дин. без ПДВ-а
– Предузеће ВАЈАТ ДОО понудило је цену од 5.097.500,00 дин. без ПДВ-а

По критеријуму ниже цене, предност у испоруци угља школама требало би да има фирма GEWISS DОО. Међутим, из разговора са власником фирме GEWISS DОО сазнали смо да он не поседује потврду да је последњих 10 година испоручивао угаљ школама, јер је његова фирма основана пре 8 година, као и да у 2017. години није имао промет с рудником угља Пљевља од 5000 тона. Самим тим, овај понуђач НЕ ИСПУЊАВА додатне услове прописане у конкурсној документацији. Власник фирме GEWISS DОО поднео је Комсији приговор на ове ДИСКРИМИНАТОРСКЕ УСЛОВЕ.

Комисија има рок од највише 8 дана да прогласи победника овог тендера.

Прво питање које се намеће је како је фирма ВАЈАТ ДОО, уз исте тржишне цене угља као прошле године и знатно вишу цену горива за транспорт, ове године могла да понуди за око 40% нижу цену угља него прошле године, када је угаљ школама „Петар Лековић“ и „Емилија Остојић“ наплатила невероватних 12.000,00 динара по тони?

Друга занимљива околност је да за енергент ДРВА ове године, као ни прошле, није стигла НИЈЕДНА понуда. Ово је посебно занимљиво јер је под таквим условима добављач дрва у школама прошле године било пољопривредно газдинство Марине Саватијевић из Лорета, за коју се сумња да је блиска сарадница начелника ОУ Пожега Велимира Максића, такође из Лорета.

Иницијатива за Пожегу и даље ће пратити развој ситуације у овој јавној набавци, извештавати јавност и пријавити надлежним органима све нерегуларности у овом поступку.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.