fbpx

Ја нећу да то раде некакви „дунђери“

Када неки посао започнемо, присутна је и тежња да он буде приведен крају. Да људе који сачињавају општинску власт у Пожеги не краси особина доследности, уверила се и наша Жаклина. Породицу Жаклине Гавриловић, 02.10.2019. године, посетили су неки од чланова повереништва Српске напредне странке, поносно и пред камерама истичући страначку припадност, и том приликом нагласили како стоје на располагању.

Уз новчану помоћ у износу од 10.000 динара и изолациони материјал за 20м2 колико је Жаклини и недостајало да би се приступило радовима, донели су и два обећања. Да ће обезбедити мајсторе за грађевински део посла и да ће обезбедити раднике ЈКП како би се проблем канализације коначно санирао. Ово друго Иницијативи за Пожегу није пошло за руком и поред званичног захтева који је ЈКП „Наш Дом“ предат 5. септембра. У понедељак су, каже Жаклина, долазили и том приликом осим шахте прочишћене су и цеви. Ово је због специфичности проблема, ипак привремено решење, али је сада коришћење купатила могуће.

А и веш машина, обезбеђена свега дан након апела Иницијативе за Пожегу да нашој Жаклини бар мало олакшамо живот, коначно је допремљена. То ју је обрадовало. Испуњено обећање.

„Од мајстора, још увек, ни трага ни гласа“, пожалила нам се. „Ближи се зима, треба искористити ове лепе дане. А и онај лепак, бојим се да ми не пропадне, дуго стоји.“ И опет зебња да ли ће и ову зиму провести у хладном дому. Координатор за месне заједнице уверава је да ради на томе.
ТВ Пожега је, 04.10.2019. године, емитовала прилог о посети општинских челника породици Гавриловић као пример бриге ове власти о угроженим категоријама. По потреби и жељи, у рукама повереништва они најрањивији постају само средство за промоцију. И ништа више. Када се угасе камере, нестаје и пожртвованост. За све неупућене, ова и свака друга прича, по гашењу камера има и свој наставак и много другачију слику.

Жаклина је у више наврата одлазила у општину. Секретарица која је и сестра председника општине је сачинила списак приоритета. Рекли су да ће учинити све што је у њиховој моћи да јој што пре помогну док то и временски услови дозвољавају. Од обећања долазимо до:“Верујте да није могуће наћи мајсторе, а ја нећу да то раде некакви дунђери“- речи су координатора за месне заједнице који се пред камерама посебно истицао. У пежоративном смислу искоришћена реч „дунђер“ од неког ко не зна ни њено изворно значење, ни дефиницију пежоратива!

У суботу, на Томиндан, у народу познат као слава неимара, грађевинских радника и тесара, запљусну нас и овај апсурд. Дунђере потражите изван редова повереништва! Они су се већ „остварили“ и мистрију брже, јаче, боље заменили кожном фасциклом. И док се суши мастило на неким „координаторским и консултантским“ дипломама, изборни предмет у практичној примени под називом Празне приче, положен је са оценом 10!

Немојте нам о квалитету и преданости говорити ви који производите само рупе! Рупе у буџету, рупе у закону, рупе на градским улицама, рупе у зајмовима, рупе у роковима, рупе у обећањима…
Оставимо политику по страни, немојте се више поигравати са нечијом надом. И претварати је у зебњу. Грехота је. Још једна реч чије значење ваља проучити…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.