fbpx

Ja neću da to rade nekakvi „dunđeri“

Kada neki posao započnemo, prisutna je i težnja da on bude priveden kraju. Da ljude koji sačinjavaju opštinsku vlast u Požegi ne krasi osobina doslednosti, uverila se i naša Žaklina. Porodicu Žakline Gavrilović, 02.10.2019. godine, posetili su neki od članova povereništva Srpske napredne stranke, ponosno i pred kamerama ističući stranačku pripadnost, i tom prilikom naglasili kako stoje na raspolaganju.

Uz novčanu pomoć u iznosu od 10.000 dinara i izolacioni materijal za 20m2 koliko je Žaklini i nedostajalo da bi se pristupilo radovima, doneli su i dva obećanja. Da će obezbediti majstore za građevinski deo posla i da će obezbediti radnike JKP kako bi se problem kanalizacije konačno sanirao. Ovo drugo Inicijativi za Požegu nije pošlo za rukom i pored zvaničnog zahteva koji je JKP „Naš Dom“ predat 5. septembra. U ponedeljak su, kaže Žaklina, dolazili i tom prilikom osim šahte pročišćene su i cevi. Ovo je zbog specifičnosti problema, ipak privremeno rešenje, ali je sada korišćenje kupatila moguće.

A i veš mašina, obezbeđena svega dan nakon apela Inicijative za Požegu da našoj Žaklini bar malo olakšamo život, konačno je dopremljena. To ju je obradovalo. Ispunjeno obećanje.

„Od majstora, još uvek, ni traga ni glasa“, požalila nam se. „Bliži se zima, treba iskoristiti ove lepe dane. A i onaj lepak, bojim se da mi ne propadne, dugo stoji.“ I opet zebnja da li će i ovu zimu provesti u hladnom domu. Koordinator za mesne zajednice uverava je da radi na tome.
TV Požega je, 04.10.2019. godine, emitovala prilog o poseti opštinskih čelnika porodici Gavrilović kao primer brige ove vlasti o ugroženim kategorijama. Po potrebi i želji, u rukama povereništva oni najranjiviji postaju samo sredstvo za promociju. I ništa više. Kada se ugase kamere, nestaje i požrtvovanost. Za sve neupućene, ova i svaka druga priča, po gašenju kamera ima i svoj nastavak i mnogo drugačiju sliku.

Žaklina je u više navrata odlazila u opštinu. Sekretarica koja je i sestra predsednika opštine je sačinila spisak prioriteta. Rekli su da će učiniti sve što je u njihovoj moći da joj što pre pomognu dok to i vremenski uslovi dozvoljavaju. Od obećanja dolazimo do:“Verujte da nije moguće naći majstore, a ja neću da to rade nekakvi dunđeri“- reči su koordinatora za mesne zajednice koji se pred kamerama posebno isticao. U pežorativnom smislu iskorišćena reč „dunđer“ od nekog ko ne zna ni njeno izvorno značenje, ni definiciju pežorativa!

U subotu, na Tomindan, u narodu poznat kao slava neimara, građevinskih radnika i tesara, zapljusnu nas i ovaj apsurd. Dunđere potražite izvan redova povereništva! Oni su se već „ostvarili“ i mistriju brže, jače, bolje zamenili kožnom fasciklom. I dok se suši mastilo na nekim „koordinatorskim i konsultantskim“ diplomama, izborni predmet u praktičnoj primeni pod nazivom Prazne priče, položen je sa ocenom 10!

Nemojte nam o kvalitetu i predanosti govoriti vi koji proizvodite samo rupe! Rupe u budžetu, rupe u zakonu, rupe na gradskim ulicama, rupe u zajmovima, rupe u rokovima, rupe u obećanjima…
Ostavimo politiku po strani, nemojte se više poigravati sa nečijom nadom. I pretvarati je u zebnju. Grehota je. Još jedna reč čije značenje valja proučiti…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.

Izbornik