fbpx

Јавна дискусија на тргу уместо у Месној заједници и концерт

Представници локалне власти нису дозволили да се јавна трибина „Пожега по мери својих грађана“ одржи у просторији Месне заједнице Пожега, па су се грађани окупили на Тргу Слободе. Због тога су грађани негодовали и облепили налепницама врата Месне заједнице са натписима „Забрањено за грађане Пожеге”. Грађанима су се обратили: Александар Дивовић, Никола Маслаћ, Радојко Радовановић и гост на скупу – Ђорђе Павићевић, професор ФПН Београд, који је пореком из Пожеге, поручивши окупљенима да се „не плаше и да је неоходно да се добро организују“, те да се „промене у Србији, која је у страху, могу покренити једино са локалног нивоа“.
– Грађанске иницијативе имају шансу да обуздају оно што нам се дешава и што нико рационалан не може да предвиди како ће да се заврши. Можда нећемо одмах видети ефекте свега тога, али сасвим је извесно да ситуација у Пожеги није иста као пре три месеца, јер локална власт зна да има опозицију и да неко посматра то што раде, рекао је Павићевић.
Након јавне дискусије, која је одржана на Тргу слободе у форми спонтаног протестног окупљања, због јаке кише, концерти бендова Рок алманац из Ужица и Теорија завере из Пожеге, уместо на Тргу Слободе, приређени су у кафеу Џокер. На концерту окупљене је поздравио Петар Матовић, песник из Пожеге и добитник престижне награде „Бранко Миљковић” за 2018. годину.ж

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.

Изборник