fbpx

ЈЕСЕЊЕ ВЕСТИ ИЗ ПОЖЕГЕ

2020. година је једна необична година – пандемија, избори, рад-нерад, затвори-отвори, укини-врати, ма, може све.
 •  Јасно нам је да по Одлуци из 2017. године чланови Општинског већа примају накнаду за свој рад 17.000,00 динара и имају плаћене трошкове превоза, као и да код ове власти нема ништа бесплатно, нити одрицања у добротворне сврхе.
  Одлучили су и да два члана Општинског већа могу бити на сталном раду у Општини, а на Скупштини су им одредили коефицијент за утврђивање плата (Радоици Бурлићу и Бранку Симовићу). Све по закону. Кад им је у личном интересу умеју да спроводе закон.
 • Бесплатан превоз се уз велику помпу укинуо, јер су средства „истрошена“, али се без помпе наставио по старом систему услед неспособности другачије организације. Милион више мање, није битно.
 •  23. септембра одржана је Скупштина наше општине за Гиниса: усвојене 42 тачке за сат времена.
  Сат времена је потребно да се прочита дневни ред. Нашло се ту добрих тема за квалитетну расправу, али одборници не схватају шта им је посао – сликали се, ушли у Скупштину, дошли на седницу и дигли 42 пута руку. Мало ли је!
  Усвојене одлуке терају нормалног човека да се замисли:
  – Усвојена Одлука о завршном рачуну буџета за 2019.годину – да бар неко упита како је потрошено 179 милиона за ванредне ситуације, или како 65 милиона за трошкове путовања, или како 68 милиона за организацију саобраћаја, како заштита животне средине 0 динара, а како 12 милиона за јавно осветљење, како 13 милиона за енергетску ефикасност,… Како? Где је све то? Укупно потрошено 890 милиона! Шта видимо од тога у општини?!
  – Усвојена и Одлука о ребалансу буџета за прву половину године – све штима
  – Усвојен Извештај о раду Развојне агенције – губитак на крају 2019. године 23,7 милиона динара, независни ревизор дао НЕГАТИВНО мишљење, па то треба прочитати, не да се препричати, једноставно НИШТА није добро, биланси лажирани, незаконите исплате награда запосленима, хаварисани аутомобил који не знају где се налази, мање аванса од поверилаца, губитак већи од капитала,… Мудар човек не би дигао руку за ово да му је живот угрожен!
  – Усвојен програм мера за јавну хигијену – да бар би нека пецка на смеће око контејнера, око недостатка контејнера, око паса луталица, око несређених порушених објеката и излога, ма, шта год – одборници, аман, ви имате право и обавезу да учествујете у креирању наше стварности!
  – Свашта је усвојено. Може им се.
 • У Општини ради 100 људи и троје у Правобранилаштву. Тако је по класификацији радних места. Колико их је стварно на платном списку нико не зна. Знамо да смо их у 2019. години платили 226 милиона. На њих 103 просек је 183 хиљаде месечно. Ништа није скупо у случају добре услуге. Имамо ли је?

  И, онако успут, да ли руководећи кадар наше Општине има положен државни стручни испит за рад? Да ли новопостављени директори јавних установа имају адекватну стручну спрему?

 •  Знамо да су ЈКП-у дуговали Општина 14 милиона и плус тричавих 7 милиона ИТН и Будимка. Зна ли се шта би са тим? Можда је нови директор решио да преко стручне службе (читај Миљанке) и извршитеља утера дугове грађанима, па ће се овај 21 милион мистериозно изгубити. Извештај о раду ће бити усвојен у сваком случају, шта их се тиче.
 • Оде нам Канцелар са дужности. Нови вд директора СКЦ-а Драган Јовановић – Гага издао је и наплатио биоскопску салу (8.000,00 дин/х + 3.000,00 дин/х за грејање) Иницијативи за Пожегу да угости 5 водећих опозиционара на трибини „Куда даље, рођаче?“.

  14. октобра постављен и плакат најаве трибине на излогу биоскопа. Сутрадан је скинут плакат и закуп одбијен уз повраћај новца – разлог епидемиолошка ситуација. Можда јесте, можда није,… Сумњу буди специјално допуштење Општине за догађај који се десио дан после – ваљда Корона не ради недељом.

 •  Да питамо за нашу народну посланицу Милицу Николић – да ли је Агенцији за борбу против корупције доставила у року од 15 дана писмено обавештење о избору за одборника у Скупштини општине Пожега? Ако није, да достави накнадно, да нас не срамоти. Ипак она представља све нас у републичкој скупштини.
 •  Око игралишта за децу, оног за 9 милиона, поред цркве, имамо упозорење добронамерних грађана да родитељи пазе на своју децу јер је небезбедно и имамо ручни сат од 5 хиљада евра и имамо у најави још једно или два нова игралишта на Марјановића брду и Расни, по истом принципу – исти извођач из Лучана код кога наш млађани председник обитава често, проверавајући тачно време.
 •  27. септембра освештан је крст у Тврдићима са пригодном белом шатром. Ако, (тако нам) и треба!
 •  12. октобра поново почео са радом Паркинг сервис. Потребан је овом граду. Како је радио, како је престао са радом и како ће радити – то је већ друга, озбиљна тема.
 •  Угоститељски објекти по Одлуци Кризног штаба раде до 23 часа сваким даном. Оне бучне музике у покушају, што чујемо по граду после 24 часа, нам се само чине.
 •  Председницима свих МЗ достављен је допис о продаји објеката на сеоском подручју за 10 хиљада евра, под условом да су објекти легални. Тихо!
 •  Закључен Уговор о пројектовању адаптације, реконструкције и доградње објекта Дома здравља са групом понуђача из Београда, 120 дана рок, цена скоро 7 милиона динара без ПДВ-а. Јашта!
 •  Љубивоје Диковић је нова приколица Ђорђа Никитовића, пардон возач. Симу одбијена послушност. Али, има неких кривичних пријава… Пратићемо.
 •  27.10. Скрапеж је побелео од нечијег бахатог понашања, а сви становници Пожеге су побелели од нерада служби за заштиту животне средине.
 • Кажу упућени да је Мирјана Крстић Василијевић РАЗРЕШЕНА дужности директора школе „Емилија Остојић“, а тек што је била на курсу за директора. Судбина!
 • И, прича се да често имамо корона журке негде на Савинцу. То су само зли језици.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.

Изборник