fbpx

Јесење вести из Пожеге

 • Званично трећа (незванично не зна се број) продаја Будимке биће извесна 13. новембра ове године, када је последњи дан рока за откуп продајне документације. Ко је рекао ИНМОЛД? Каква ОМОРИКА?
 • ОУ Пожега расписала јавни конкурс за попуњавање извршилачког радног места млађи саветник за послове пољопривреде и руралног развоја, на неодређено радно време. Потребни услови: стечено високо образовање из пољопривредних наука, положен државни стручни испит и најмање једна година радног стажа. Ни по бабу ни по стричевима! Ваљда.
 • Општинско веће одлучило да ће се постојећи начин јавног превоза у општини Пожега примењивати до склапања уговора о јавно-приватном партнерству са елементима концесије. Ауууу!!! Ето нама модела као за ЛЕД расвету. „Синак, чему ово служи, а уз то и не ради?“ Или: „Цијена, права ситница!“
 • Неколико опасних студената у Београду бране достојанство Београдског универзитета, позивајући и своје професоре да им се придруже. У нашем малом месту наша мала академска заједница ћути, док појединци запослени у Општинској управи на свој начин бране своје достојанство. Стицањем правих диплома. Да се зна!
 • ОШ Емилија Остојић успешно спровела јавну набавку гасног генератора топлоте. (Одлука и Уговор нису објављени). Још да се изведу радови и школа прикључи на гас, па да се прослави Божић са комшијама из Школске улице. Ено их љубе руке извођачу радова. Буквално!
 • Издавачко предузеће „ЕПОХА“ ДОО Пожега победило у надметању у јавној набавци за радове на постављању саобраћајне сигнализације на државном путу II А реда број 178 у зони ОШ „Петар Лековић“ у Јежевици. Радове ће штампати, пардон, изводити за 1.049.000,00 динара без ПДВ-а.
 • Beoexpert Design ДОО Београд за 3.900.000,00 динара без ПДВ-а почиње у нашем граду да анализира постојећу канализацију. Нек им је са срећом! Има посла.
 • Гранит плус ДОО Ужице се одомаћио код нас. Оволико гостољубивости, несебичности и издашности нису видели нигде. Из биоскопа им се не излази. Одобрени су им и непредвиђени електро радови у укупном износу 790.566,35 динара без ПДВ-а. (Сада цела реконструкција биоскопа износи укупно 18.577.347,07 динара без ПДВ-а).
 • У сличном маниру и Ratko Mitrović Construction ДОО Чачак за реконструкцију моста у Речицама, 200м узводно од Шукине воденице, добио одобрење вишкова радова у износу 495,036,25 динара без ПДВ-а. (Сада цела реконструкција моста износи укупно 6.117.407,07 динара без ПДВ-а).
 • Млађани председник донео одлуку, а на основу Извештаја комисије за доделу средстава црквама и верским заједницама, да додели укупно 1.500.000,00 динара и то: Храму Света Три Јерарха у Пожеги (853.000,00 дин), црквеној општини Горња Добриња (300.000,00 дин), црквеној општини Годовик (233.000,00 дин) и црквеној општини Горобиље (114.000,00 дин). Амин!
 • Шта ће, млађани председник опет донео одлуку, а на основу Извештаја комисије за доделу средстава за финансирање пројеката месних заједница, да додели укупно 2.000.000,00 динара и то: Пилатовићима 380 хиљада, Честобродици 300 хиљада, Здравчићима 250 хиљада, Висибаби 230 хиљада, Рупељеву 210 хиљада, Отњу 210 хиљада и Врањанима 200 хиљада динара. Ових седам села да се више не обраћају општини. Осталих 35 села да одреде по човека да се договори са координатором за месне заједнице за следећу годину.
 • ЈКП НАШ ДОМ пошто је отпушио канализацију (пре званичне анализе) једној угроженој породици на Зеленцу, сада задовољно са својим малобројним људством (преко 125 запослених) планира да деветоцифрени минус из 2018. године претвори у деветоцифрени минус из 2019. године уз подразумеване минимално шестоцифрене субвенције општине. За дан су избегли колица земље на улазним вратима.
 • Вест о Краљевчанима више није вест. Они су ту. Сваке седмице. Прошле недеље промашили фирму. Погубили се и они. Толико посла имају, да не знају где ударају.

1 коментар. Leave new

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.