fbpx

Како нас власт “квалитетно” информише или Буком против диктатуре

И поред неусаглашених података о броју инфицираних особа у нашој општини, евидентно је да број оболелих расте, те вас позивамо да због вашег и здравља ваших најближих, поштујете прописане мере заштите, шта год о њима мислили. Хвала вам што сте у претходном периоду показали одговорност и озбиљно одговорили на ову ситуацију. За разлику од ове власти. Како републичке, тако и локалне.

Ова криза је до краја оголила овај режим и указала на некомпетентност и бахатост оних који воде ову земљу. Набројаћемо само неке неправилности у раду републичке власти:

 • Кашњење у прописивању одговарајућих мера спречавања ширења заразе.
 • Неуставно проглашење ванредног стања.
 • Неуставне мере којима се одступа од Уставом гарантованих људских и мањинских права: како у формалном смислу јер су донете од стране ненадлежног органа (нпр. Наредба МУП РС о ограничавању слободе кретања), тако и у материјалном смислу јер је одступање дозвољено само у оном обиму у коме је то неопходно. Да ли се иста сврха могла постићи мање репресивним мерама? Примери из суседства и из Европе нам говоре да је могуће
 • Застрашивање и ширење панике међу грађанима, прикривање истине, као и контрадикторна упутства о спровођењу мера заштите.
 • Кашњење са доношењем мера помоћи привреди.
 • Социјално неодговорно понашање власти, одсуство помоћи читавим категоријама становништва: незапосленим лицима, самохраним родитељима, малим пољопривредним произвођачима, слободним уметницима,…
 • Урушен здравствени систем који је потпуно неспреман дочекао пандемију ЦОВИД 19. Недостатак одговарајуће опреме који је довео до ширења заразе међу медицинским особљем. Само захваљујући пожртвованости медицинског особља и одговорности грађана који су озбиљно схватили ситуацију спречене су теже последице
 • Урушавање правне државе, непоштовање Устава и закона ове државе доживљава свој врхунац. Устав више није брана самовољи властодржаца.
 • Коришћење ванредног стања од стране власти за обрачун са политичким противницима.
 • Бестидна политичка кампања за време ванредног стања…
Неправилности у раду локалне власти:
 • Нефункционисање локалног штаба за ванредне ситуације и нетранспарентност у његовом раду. Од проглашења ванредног стања, грађани немају благовремену информацију да ли се Штаб уопште састаје и какве одлуке доноси. Штаб не комуницира са грађанима у довољној мери, тако да су грађани необавештени или касно обавештени о значајним питањима, а пре свега о броју заражених. Комуникација Штаба са грађанима се одвија преко приватног профила председника општине Ђорђа Никитовића
 • Општинска власт се у овој кризној ситуацији није показала као сервис грађана. Од локалног штаба и власти нисте могли добити ниједну корисну информацију. Локални штаб се није позабавио потребама грађана и привреде и ни на који начин им није изашао у сусрет како би им олакшао превазилажење ове ситуације.
 • Коришћење тренутног стања за личну промоцију од стране председника општине Ђорђа Никитовића.
Драги суграђани, придружите се протесту Буком против диктатуре, свако вече у 20:05 са својих балкона и прозора. Па после пандемије да заједно наставимо борбу против овог накарадног система који је још једном показао неспособност.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.

Изборник