fbpx

КИШНЕ ОКТОБАРСКЕ ВЕСТИ ИЗ ПОЖЕГЕ

  • Данима пада киша, радови на реконструкцији у Црквеној, Француској и улици Вука Караџића у почетној фази.
Нема велике бриге, иде зима. Причају комшије да се дуго чекало да ЈКП Наш Дом постави своје инсталације у Црквеној – било им далеко од улазних врата. Добили су зелено светло на Већу да замене азбестне цеви у улици Вука Караџића – то је заиста добра вест. Па полако!

 

  • Општина Пожега изменила Правилник о систематизацији радних места. За имовинско-правну службу се прича да добија саветника par excellence, са великим искуством у отпису дугова најужој фамилији.

 

  • Председник општине најављује продају 220 hа земље тајанственим страним инвеститорима – да ли ћемо у пеленама радити за минималац или ћемо добити загађивача животне средине, не знамо. Председник нам је срећан као дете.

 

  • У Душковцима ће нови страни инвеститор преко домаћег огранка да оре земљу, ал дубоко – траже злато, сребро, бакар, гвожђе, олово, цинк и остало шта нађу. Општина аминује, становништво не мари.

 

  • У Спортско-културном центру у Пожеги рекли би да се ништа не ради: Галерију користи Дом здравља, сала биоскопа под рекламираним радовима, за базен хладно, … Кад оно, момци знају да реконструишу реконструисано, а машала и да поделе паре, да се нико не љути.
         Један живи и ради у другом граду, али запослен и прима плату и у СКЦП;
         Други прима две плате за две јавне функције;
         Трећи исто прима две плате за две јавне функције, али ветар шапуће да плус издаје јавну имовину и новац узима себи.
         Ко не прима две плате, није под покровитељством Прибоја. А, има и оно да ко није за себе, није ни за друге.

 

  • „Велики“ СПС води нам државу деценијама, али на локалу, у својим просторијама воле пластичне лаворе у разним бојама (има и жут и љубичаст, поред наравно црвеног) да користе за скупљање кишнице. Не бисмо им се мешали, нека их ако воле, него ће нам пропасти просторије библиотеке, за коју се заиста бринемо, јер је последњи бастион културе у нашем граду.

 

  • Општинско веће дало сагласност на технички пројекат експлоатације да се привремено заузме 7 hа земље у Пилатовићима, за позајмиште за потребе изградње ауто-пута, па ће да врате после у првобитно стање. Ваљда.

 

  • Дом здравља и Болница добили по дигитални Рендген апарат. Ово је добра вест.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.

Изборник