fbpx

Култура дијалога

Сложисмо се јуче да је култура дијалога, за сада, највећа победа овог протеста. Још једну ствар сматрам изузетно значајном. По мени, то је страх који је у константном опадању. Људи се из дана у дан све мање боје осионе власти и то је основни предуслов за било какву промену.
На почетку протеста власт у Пожеги отворено је плашила своје грађане причом како ће све снимати и како ће снимљени учесници имати проблема око запошљавања и јос којечега.Т о је прича коју је отворено ширио један истакнути члан СПС кога можете видети сваки пут када Тв Пожега даје неки прилог о планинарском друштву и његовим активностима. Тај архивски снимак врте већ годинама. Тадашњи директор телевизије планинари,
Пре десетак дана кћерци једне активне чланице наше групе СНС одборница у скупштини града отворено каже да ће тешко наћи посао ако мајка настави онако да коментарише на фб. Замислите докле је наше друство догурало?! Уместо стида због начина на који су се запослили било они било чланови њихових породица, они јавно прете људима и промовишу тај умоболни систем вредности као нормалан. Основни проблем је тај што је стида нестало. Накарадни систем вредности је дошао до своје кулминације и постало је нормално да партија запошљава своје послушнике, ови се тога не стиде, а обичан народ више не види ништа чудно у томе. Људи, ту ама баш ништа није нормално. Томе се мора стати на пут или ћ емо просто нестати. Чак ће и то партијско запошљавање постати немогуће јер ће огромна већина незапослених бити у владајућој партији. Круг апсурда се затвара. Перпетуум мобиле, на жалост, и даље није могућ.
Основни разлог да страха потпуно нестане је тај што се немамо, заправо, чега бојати. Плашити људе тиме да их нећете запослити у земљи у којој само и запошљавају партијске војнике, мало је блесаво. Променом власти обичан човек може само да добије. Ништа да изгуби. У неком нормалном амбијенту барем 80 посто грађана би се осећало боље.
На крају да поручим несто бахатим властодршцима и екипи њихових ботова. Јесте ли сигурни да треба да се плашите и да ви нисте они који требају бити у страху? Јесте ли сигурни да неће доћи време у којем ће људи који су на своја радна места дошли преко партије, непот

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.