fbpx

Летње вести из Пожеге

Добили су мандат и буџет, „а оно што је уследило је СКАНДАЛОЗНО“:

– Врућ август, градски базен још ради. Туристичка организација Пожега и Регионална туристичка организација поносни на своје грандиозно, добро погођено (само два пута скупље) дело. Све три „печурке“ заузете.

Tri pečurke na požeškom bazenu

– По громогласном позиву млађаног нам председника општине милионском аудиторијуму РТС-а да посете Рошку бању, враћено свих пет туриста уз образложење „Иницијатива за Пожегу вратила нас три корака назад, нема услова у Рошкој бањи“.

Banjsko kupatilo                                Čija je ničija banja u Rogama

– Млађани председник се састао са господином Мирком Васиљевићем, редовним професором Правног факултета у Београду, коме је Народна банка Србије изрекла трајну забрану будућег учешћа у правним или извршним одборима било које банке у Србији због злоупотребе положаја и проузроковања штете банци (Агробанка). Не би ми, Wikipedia објавила.

 Predsednik opštinePožega sa Mirkom Vasiljevićem      Wikipedia search

Државна ревизорска институција поново у нашој општини. Има много посла.

– Посебно одељење за борбу против корупције из Краљева, такође, поново гостује у нашем граду. Проширују постојеће оптужнице и припремају нове. Имамо нове приведене из зграде општине – мито, скривање и склањање документације, а чини се и из зграде МУП-а. Ц,ц,ц…

Развојна агенција Пожега наставља са успешном продајом станова: отац високог функционера општине купио два, када се споје функционалнији су. Машала.

Razvojna agencija Požega

– Реконструкција биоскопа иде по плану, радови у току, финансије распоређене по договору.

Реконструкција биоскопа

– Упућени истичу да ће ускоро бити персоналних промена на неким руководећим позицијама. Да се спреме директор ЈКП-а, директор СКЦ-а и помоћник председника за опште послове?

– Пореска управа из Пожеге пресељена у Ужице. Директива са врха. Сада ћемо брже долазити до потребних папира из Пореске управе.

– Телевизији Пожега просторијe уступа Општина Пожега. А, програм финансира. Незгода је једино у чињеници да ТВ Пожега извештава само по наруџбини власти, а буџет пуне сви грађани. Да ли је био прилог о Интеракцији која се одржава у нашем граду у адаптираној хали Младости? Одржана и „прогнана, а слободна“ Нушићијада у Приликама, доста Пожежана је присуствовало, али објективно извештавање заказало?

Екоцид у Краваричкој реци прошао тихо, без икакве медијске помпе. Такав је тренд у Србији – реке, биљни и животињски свет уништавати без емоција.

угинула риба и зидарски метар ради прегледа величине
Помор рибе

– У Пилатовићима малверзације око водоводне мреже. Актери: оптужени бивши председник општине, а и универзални директор из истог села. Не ширити ову информацију.

– Спрема се реконструкција четири улице у граду укупне дужине 575м и асфалтирање локалних путева у Лопашу и Речицама укупне дужине 1600м. Радиће предузеће Татовић доо Чачак, све за око 10.800.000,00 динара без ПДВ-а. Срећно.

– ЈКП Наш дом решио да смањи губитке у водоводној мрежи – за почетак израда студије изводљивости поверена фирми „Beoexpert Design“ Београд за 998.000,00 динара без ПДВ-а. Права инвестиција? И ако није, неће бити први пут да се ЈКП-у отпишу дугови.

– Обустављен поступак јавне набавке за набавку енергената за Гимназију, ОШ Петар Лековић и ПУ Олга Јовичић Рита. Нико се није јавио на јавну набавку. Опасно.

– И за крај: најављено је Веће послушника, пардон састанак општинског већа за петак 30.8.2019. да се реши тај проблем финансија. Одавно нисмо имали ребаланс буџета.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.