fbpx

Магацин од милион и по

На VII скупштинској седници маја 2017. године СО Пожега доноси одлуку о куповини магацина површине 136м2 у власништву Вељка Ашанина по цени од 1.500.000,00 динара!

Магацин се налази у Висибаби, и иако МЗ Висибаба располаже објектима попут Дома, сале за састанке и просторијама за сличне намене и за чије одржавање нема довољно средстава, скупштинска већина сматра да је куповина овог објекта неопходна.

Али ова прича почиње нешто раније једним интересантним познанством између тадашњег начелника ОУ Пожега Велимира Максића и Вељка Ашанина власника спорног објеката…
Вељко Ашанин је поменути магацин откупио од Задругара по цени од 120.000,00 динара, дуго покушавао да исти прода по приближној цени, оглашавајући продају на свим средствима информисања.

Безуспешно.

Онда се појављује Општина Пожега као врло заинтересован купац „широке руке“, ( што и није необично имајући у виду да је реч о средствима свих пореских обвезника ), да би уговорне стране партијских дружбеника извршиле поделу колача. Иако су становници МЗ Висибаба писали петицију да се овај предлог обустави, износећи коректне, недвосмислене аргументе и доказе, предлог на Скупштини под диригентском палицом Велимира Максића усвојен као 30-та тачка дневног реда!

Још једном на очиглед свих грађана криминал: нешто што је плаћено 120.000,00 динара, општина откупљује по цени од 1.500.000,00 динара! 12,5 пута већој! Наших пара…

Вељку Ашанину је новац за магацин у Висибаби исплаћен последњег радног дана 2017. године, 28.12.2017. год. Овај предмет се налази у Вишем јавном тужилаштву у Краљеву, посебно одељење за борбу против корупције.

Подсећамо, 11. маја 2019. Велимир Максић заједно са Миланом Божићем тадашњим председником ОП и Зорицом Митровић тадашњом председницом СО Пожега, ухапшен је и против њега се води поступак.

И како то у Србији обично бива, ни кривична пријава није епилог… Од новца који му је општина исплатила већ у јануару 2018. Вељко Ашанин купује цистерну за чишћење шахти и одвођење фекалија. И као радник ЈКП „Наш Дом“ са својом фирмом Вељко Ашанин ПР Превозничка радња Колектор ММ Висибаба ради послове за које је задужено ЈКП. Како је ОП оснивач ЈКП овим уговором са фирмом у власништву Вељка Ашанина фактички отима посао ЈКП и црпи општинска средства за намиривање овог партијског послушника који је послужио у више наврата за расподелу колача.

Иницијатива за Пожегу испратила је овај случај. Још једном апелујемо на суграђане да узму активно учешће у доношењу одлука које се тичу свих нас и укажу на кршење закона. Наша општина је наша кућа, тренутно упрљана корупцијом и одсуством етике. Време је за генерално чишћење…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.

Изборник