fbpx

(НЕ)ДЕЛА ГОВОРЕ

Нема сумње да ће завршница предизборне кампање за предстојеће председничке, парламентарне и београдске изборе бити трејлер досадашње владавине Српске напредне и странака окупљених у коалицију која чини владајућу већину. Од лажи и обмана, оптужби на рачун опозиције до потпуне медијске покривености, напредњаци нам у убрзаном процесу показују спектар научених модела узурпација и злоупотреба власти. Осим што су неки значајни пројекти продаје државног земљишта и сарадње са иностраним експлоататорима рудног богатства на чекању, све остале махинације праћене инвазивном пропагандом достижу врхунац.

У мору радикалске реторике, непостојања политичког дијалога и непоштовања политичких противника, пажњу привлачи један сајт који је предвиђен у сврху позитивног маркетинга, јер је и самим члановима Српске напредне странке и верним гледаоцима режимских телевизија досадило да слушају о „непријатељима Србије“ – директним кривцима за лош економски стандард грађана. Сајт који носи назив „Дела говоре“ је својеврсна интерактивна мапа Србије за упознавање са достигнућима у области инфраструктуре, здравства, образовања, екологије, спорта, културе и инвестиција за које се ова власт сматра и представља заслужном. У свакој од ових категорија налазе се бројни подухвати финансирани из буџета свих нас или из кредита који чека све нас, док су ловорике резервисане само за Александра Вучића и његове страначке колеге. И док претрагом резултата не сазнате шта је то за шта у вашем граду треба да сте захвални Српској напредној странци, ми ћемо навести нека од „дела“ истог аутора која су на нас оставила дубок траг:

 

 

Ако се спустимо на локални ниво, власт има два адута, а то су: Будимка и Инмолд. Чак и према њиховим речима, а у то се можете уверити и на сајту „Дела говоре“, две ПРИВАТНЕ ФИРМЕ у Пожеги су резултати рада ове власти. Како, господо?!
Оно по чему, све је више извесно одлазећа гарнитура у Пожеги, остаје упамћена јесу:

настојати да се Пожега избори за демократске вредности и поврати достојанство и углед какав одувек заслужује!

Изборник