fbpx

ОДГОВОРНОСТ носилаца власти у општини Пожега за малверзације у ЈП Развојна агенција Пожега

На марифетлуке ухапшеног директора ЈП Развојна агенција Пожега Славка Добрића који је као други на листи пожешког СПС-а ушао у општинску власт у Пожеги гледали су и ћутали многи из садашње општинске власти.

ЈП Развојна агенција Пожега има свој Надзорни одбор коме је посао да контролише рад Развојне агенције и њеног директора. Од оснивања ЈП Развојна агенција Пожега 2013.године до данас у Надзорном одбору су били или јесу:

 1. Јован Дамјановић – председник
 2. Ивана Брадоњић, члан,
 3. Драган Ђоковић, члан,
 4. Милорад Миловановић, члан и
 5. Јован Пилиповић, записничар.
Надзорни одбор је одобравао и усвајао послове и финансијске извештаје ухапшеног директора Славка Добрића. Тако су одобрили и финансијске извештаје од 2014. до 2018. године када је Славко Добрић сам себи одобрио дугорочни стамбени кредит од преко 5 милиона и враћао га новчаним стимулацијама које је опет сам себи давао, али је и друга физичка лица, предузетнике и удружења „награђивао“ у износу око милион динара и плус плаћао телефонске рачуне лицима која нису запослена у Развојној агенцији у износу око пола милиона динара. Чињеница да је надзорни одбор “превидео” 6,86 милиона динара указује на одговорност свих чланова Надзорног одбора за незаконит рад ЈП Развојна агенција Пожега.

Последица њиховог рада на изградњи зграде у III реону је скоро неразмрсива и нерешива ситуација, почев од суинвеститорства, преко непоседовања валидних грађевинских дозвола и предаје станова у власништво извођачу радова до проблема са физичким и правним лицима која су купила станове у некој фази изградње.

Поред чланова Надзорног одбора ЈП Развојна агенција Пожега, њен план рада и финансијски извештај као и извештај о раду из године у годину, од 2014. до 2019. године усвајали су и чланови општинског Већа са председником општине Пожега а затим и одборници Скупштине општине Пожега. Сви су они одобравали пословање Славка Добрића због кога је ухапшен. Скоро сви ти људи и данас „управљају“ јавним пословима Развојне агенције Пожега и наше општине – као да се ништа хапшењем Славка Добрића није десило. Као да они у томе немају свој део одговорности.

Иницијатива за Пожегу позива чланове Надзорног одбора ЈП Развојна агенција Пожега да, услед своје објективне одговорности, одмах поднесу оставке.

Иницијатива за Пожегу позива чланове општинског Већа да поднесу оставке и извине се грађанима општине Пожега због досадашње подршке свих ових година Славку Добрићу и усвајања његових извештаја као и на њиховом препоручивању одборницима Скупштине општине Пожега да их и сами усвоје.

Иницијатива за Пожегу позива одборнике Скупштине општине Пожега да поднесу оставке и извине се грађанима општине Пожега на подршци коју су свих ових година давали Славку Добрићу за послове због којих је ухапшен. Такође их позива да одмах разреше функције директора Славка Добрића и чланове Надзорног одбора ЈП Развојна агенција Пожега који сносе непосредну одговорност за марифетлуке који су довели до хапшења Славка Добрића.

Иницијатива за Пожегу позива председника општине Пожега да преузме одговорност и без одлагања, у најкраћем року, извести јавност општине на чијем је челу о комплетној ситуацији, тако што ће да:

 1. објави списак, коме је то Славко Добрић давао новац преко ЈП Развојна агенција Пожега, јер је то буџетски новац свих грађана Пожеге,
 2. објави списак коме је то Развојна агенција плаћала телефоне и телефонске разговоре,
 3. формира комисију која треба да утврди одговорност и других појединаца за малверзације у ЈП Развојна агенција Пожега,
 4. објави извештај о проблемима стављања у функцију, новцем грађана изграђене, стамбене зграде у III реону и да се покаже где је ту јавни интерес, ако га уопште има,
 5. објави извештај у коме ће аналитично да упозна грађане општине Пожега са поступком повраћаја јавних средстава у буџет која су Председник општине Пожега, општинско Веће и Скупштина општине Пожега одобрили и пренели ЈП Развојна агенција Пожега а да нису враћена у буџет и
 6. објави стратегију даљег пословања и управљања јавним предузећем чији је оснивач Скупштина општине Пожега.

1 коментар. Leave new

 • Sva gore navedena lica su trebala odmah da se pridruže Dobriću a i ,,ta,, ženska osoba koju je namenski on tu i zaposlio. Neka naša deca sa završenim fakultetom nemogu da dodaju do posla 10 godina a starija su od te njegove ćerke. Nemamo ni pare ni vezu a nisu ni podobni jer nebi mogli pored njih da kradu. Tako da je već dokazano i kod prethodnih koji su zbog malverzacija zatvoreni pa pušteni da će svaka lopuža tako proći, mislim dok je ovih ,, nadležnih,, u Kraljevu, pa i ovaj Dobrić isto tako. Nikad ništa od Požege dok ovakvi smenjuju jedni druge. I dalje samo lopovluka.

  Одговори

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.