fbpx

ПАРЕ ЗА РЕЖИМСКЕ ВИКАРЕ

Апсолутна контрола власти над преко 200 телевизијских канала и приближно 100 дневних и недељних новина, клип је точковима промена – како поражавајуће политике, тако и грађанске свести. Медијска слика свега онога чему је националну фреквенцију требало давно одузети, рефлектује се и на уређивачку политику локалних станица.

У том погледу, ТВ Пожега се ни по чему не издваја од осталих страначких гласила које красе једнострано извештавање, цензура, пропаганда и обиље лажи.

Овом приликом ћемо се осврнути на конкретну финансијску конструкцију и еклатантну подршку локалне самоуправе Пожега.
[pdf-embedder url=“https://www.inicijativa.rs/wp-content/uploads/2020/02/Resenje-o-imenovanju-komisije-mediji-2020.pdf“]
Стручна комисија за оцену пројеката поднетих по „Јавном позиву за учешће на конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања“ на територији општине Пожега, предлаже да се чак 7.500.000,00 расподели на следећи начин:

ТВ Пожега – 3.750.000,00 РСД;

Радио Пожега – 1.400.000,00 РСД;

Телевизија 5 плус Ужице – 600.000,00 РСД;

Глас Западне Србије Чачак – 500.000,00 РСД;

ТВ ЛАВ Ужице – 300.000,00 РСД;

ТВ ИНФО 24, ТВ КЛИК, ТВ СТУДИО Б Београд – 300.000,00 РСД;

ТВ СТУДИО Б – 200.000,00 РСД;

Радио 106 Косјерић – 200.000,00 РСД;

Медиа портал „Пожега 24/7“ – 100.000,00 РСД;

ЗООМУЕ Ужице – 100.000,00 РСД;

ПОЖЕГА ОНЛИНЕ: 50.000,00 РСД.

rešenje o dodeli sredstava medijima
Rešenje o dodeli sredstava medijima
Да ли слобода говора има цену и са колико нула је изражена?

Осим приватне ТВ Пожега и Радио Пожега – за које су опредељена огромна средства, ту су и неки занимљиви подносиоци пројеката. Па ће тако грађани Пожеге плаћати ТВ СТУДИО Б (?!), за пројекат под називом „Тако то жене раде“. А како – остаје да се види. Засад знамо како то Барбара ради!

То је новац за који су, примера ради, могла бити обезбеђена средства за личну хигијену у пожешком вртићу. Али шта су дечији прљави прстићи у односу на прљаве биографије које треба препрати (сад пред изборе)?!

Очекујемо да у свакој од репортажа сазнате како живите у неком градићу из снова, и како је „мудро“, орошено руководство управо одговорно за идиличну слику свакодневнице. Ваше је само да се уживите.

Да ли је са 7,5 милиона динара из буџета препуног рупа било неопходно подржати седму силу, која се (бај д веј) само на силу и ослања?

Неупитно је да је упитна њихова професионалност, објективност и непристрасност.

Наша локална самоуправа са укупно 500.000,00 РСД финансира медиј (СТУДИО Б) који доказано крши правила професије регулисана Кодексом новинара! Иначе, препоручљиво штиво и за запослене на ТВ Пожега.

На програму ове телевизије нема места за оне који не љубе скуте режиму. Марионете које се издају за новинаре су приватизацијом телевизије ставили свој параф на уговор са ђаволом.

Овакво расипништво на приватне медије који су ту да величају успехе власти је недопустиво! Пожешко руководство није у стању да осмисли и реализује ни један одрживи пројекат од јавног значаја, али су зато у стању да са 7,5 милиона динара плате опстанак на власти! Јуче је био Светски дан социјалне правде на који се наше напредњачко руководство није ни осврнуло; док све више наших суграђана живи на ивици егзистенције и за социјална давања се издвајају недовољна средства, новац свих нас одлази у руке послушника који нас држе у мраку!
finansiranje medija
Isečak iz novina
Ако вас није срамота због овога – нас јесте срамота у ваше име!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.