fbpx

ПОДНЕСИТЕ ПРИЈАВУ!

Дугогодишња наопака политика владајућих странака све више стиже на наплату. Јавни сектор је годинама већ, место и начин да се страначки апетити намире. Начин да се склопе непринципијелне коалиције и да се задовоље партијске амбиције другог реда партијских послушника. Место за „државним јаслама“ је идеал многих и његовим добијањем завршавају се све професионалне амбиције тих људи.
Остатак радног века проводи се само у једној бризи. Да се преживи следећа промена власти. И та брига потпуно је непотребна јер уходана партократија не дира у већ запослене апаратчике, отварајући себи могућност да ни новозапослене нико неће дирати када на власт дођу неки други. У нашем случају, ти други су, по правилу бивши. И тако у круг. До пензије.
Стручне службе слабо се мешају у свој посао и из мишје рупе воде рачун да не потпишу неку политичку глупост која би их могла коштати. Све се своди на пажљиво вагање да се не оде у пакету са политичком гарнитуром која се распојасала мало преко обичаја. Амбиција да се на свом радном месту допринесе добру заједнице, част изузецима, изостаје.
Више пута разним текстовима указивали смо да се све школе и вртићи у нашем граду греју на неадекватан, неекономичан, неефикасан и по околину нездрав начин. Овом приликом поново скрећемо пажњу на исту, увек актуелну тему, све док се и последњи јавни објекат не буде грејао на природни гас, као чист и у односу на постојеће енергенте вишеструко економичнији енергент.
slika kotla u kotlarnici
Kotlarnica u OŠ Emilija Ostojić
КАКО НА САЈТУ ИНИЦИЈАТИВЕ ЗА ПОЖЕГУ ПИШЕ, МИ, КАО ГРУПА СЛОБОДНИХ И ДОСТОЈАНСТВЕНИХ ГРАЂАНА ОПШТИНЕ ПОЖЕГА РЕШЕНИХ ДА УЗМУ АКТИВНО УЧЕШЋЕ У ПОЛИТИЧКОМ ЖИВОТУ НАШЕ ОПШТИНЕ И У ДОНОШЕЊУ ВАЖНИХ ОДЛУКА КОЈЕ СЕ ТИЧУ СВИХ НАС, УПУЋУЈЕМО ЗАХТЕВ ЈЕДИНИЦИ НАШЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ДА НЕИЗОСТАВНО КОНКУРИШЕ КОД МИНИСТАРСТВА РУДАРСТВА И ЕНЕРГЕТИКЕ ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ИЗ БУЏЕТСКОГ ФОНДА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ РАДИ ФИНАНСИРАЊА ПРОЈЕКАТА У ОБЛАСТИ ЕФИКАСНОГ КОРИШЋЕЊА ЕНЕРГИЈЕ (ПОСТАВЉАЊЕ TЕРМИЧКЕ ИЗОЛАЦИЈЕ, ЗАМЕНА СТОЛАРИЈЕ, ЗАМЕНА ДОТРАЈАЛИХ КОТЛОВА). РОК ЈЕ 2. ДЕЦЕМБАР 2019. ГОДИНЕ ДО 15 САТИ!
Ако икако могу стручне службе да се напрегну заједно са политичком гарнитуром и да се ако икако може једном доделе нека финансијска средства од којих ће да буде боље целом граду.
Јавни позив можете пронаћи на сајту Министарства рударства и енергетике. Ако вам је мрско да тражите, ево позива:
ЈАВНИ ПОЗИВ
ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ИЗ БУЏЕТСКОГ ФОНДА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ
РАДИ ФИНАНСИРАЊА ПРОЈЕКАТА У ОБЛАСТИ ЕФИКАСНОГ КОРИШЋЕЊА ЕНЕРГИЈЕ
У 2019. ГОДИНИ У ЈЕДИНИЦАМА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, КАО И ГРАДСКИМ ОПШТИНАМА, ЈП 2/19 (У ДАЉЕМ ТЕКСТУ: ЈАВНИ ПОЗИВ)
Најважније информације о Jавном позиву:
· Предмет јавног позива је финансирање пројектата унапређења енергетске ефикасности у јединицама локалне самоуправе, као и градским општинама којима се реализују мере у складу са Правилником о условима за расподелу и коришћење средстава Буџетског фонда за унапређење енергетске ефикасности Републике Србије и критеријумима о изузимању од обавезе вршења енергетског прегледа („Службени гласник РС”, број 12/19 – у даљем тексту: Правилник)
· У складу са чланом 6. став 4. Правилника, расподела средстава Буџетског фонда за финансирање пројеката ће се у складу са Правилником одвијати у две фазе. У првој фази ће се извршити прикупљање и комплетирање пријава на Јавни позив, контрола формалне исправности и комплетности пријава, оцењивање пројеката на основу критеријума из Јавног позива и доношење акта о утврђивању листе редоследа пројеката. У другој фази, ће се, у зависности од расположивих средстава у Буџетском фонду, а у складу са уредбом којом ће се утврдити програм финансирања активности и мера унапређења ефикасног коришћења енергије у тој години, донети акт о финансирању изабраних пројеката, потписаће се уговори о додели средстава и реализоваће се пројекти.
· Право на подношење пријава имају јединице локалне самоуправе, као и градске општине.
· Датум објављивања у дневном листу „Политика” 30. октобар 2019. године.
· Рок за подношење пријава: пријаве треба да пристигну на писарницу Министарства рударства и енергетике (Немањина 22-26) и буду оверене печатом пријема до 2. децембра 2019. године до 15 сати.
· Акт о утврђивању листе редоследа пројеката биће објављен на интернет страници Министарства,
· За информације у вези Јавног позива можете се обратити на електронску адресу fondee@mre.gov.rs
· Сва питања и одговори биће објављени на интернет страници Министарства,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.