fbpx

Пролећне вести

– Пролеће иза нас обележило је ванредно стање због вируса Корона. Грађани су били дисциплиновани и поштовали прописане мере, а Кризни штаб тврде људи да је постојао, мада није поуздана информација.

– На Тргу слободе постављена су велика лепа слова П О Ж Е Г А са срцем, погодна за сликање на Тргу. Има их у сваком граду који држи до свог имиџа. У нашем граду постоји и сагласност пројектанта реконструкције Трга, што нас сврстава у ред изузетно развијених градова.

– У улици Књаза Милоша, преко пута, у кратком року и за мале паре реконструисаног биоскопа, коначно су реконструисани и разбијени излози кућа – делимично полупано стакло прекривено је предивним постерима са мотивима наше општине. То нас сврстава у ред Потемкинових села, тик иза Врања. То што су кулисе исте ноћи поцепане значи да има грађана који не пристају на параване јер виде неред и осећају смрад иза паравана.

– Други велики догађај овог пролећа били су избори. Изборне листе дан-два пре ванредног стања предале су две владајуће партије СНС и СПС.

– СНС је делио памфлете по улазима зграда и двориштима кућа, као и на штандовима по граду, у којима је промовисао свој рад – имају чиме и да се поносе, све лепо пише, уз квалитетне илустрације:
 • – покушали откуп нелегалног објекта за 100 хиљада евра за председницу скупштине
 • – увели као обавезан језик улице у скупштинску салу, уз директно вређање грађана
 • – откривали личне податке грађана
 • – запослили велики број људи да раде као ботови СНС-а
 • – затрли сваки траг културе расформирањем Културног центра
 • – слудели грађане да се пријаве код Ћона, не би ли добили посао у „Шеварицама“
 • – основали Развојну криминалну агенцију са свим промашеним инвестицијама
 • – додељивали сами себи средства за прављење нефункционалних дечијих игралишта
 • – закључили десетогодишњи неповољан уговор за расвету у општини
 • – увели „бесплатан“ превоз, од кога буџет бележи само губитке чак до угрожености редовног функционисања о чему говори последња јавна набавка која је комплет поништена
 • – упропастили Паркинг сервис
 • – реконструисали несразмерно мали број километара пута у односу на цену
 • – направили разне надстрешнице, печурке и мостове по безобразним ценама
 • – све за нашу децу која су отишла заувек из града коме су оставили слике срамоте хапшења и привођења.
Добри памфлети. Грађани су управо изабрали овај памфлет и живот у пројектима СНС-а. Резултат је 32 одборника СНС-а и 10 одборника СПС-а у скупштини града. Игранка може да почне и без СПС-а и оних 10 осталиих одборника.

– У наш град долазио државни врх. Прво Премијерка. Па Председник републике и чак три министра. Двапут је двапут. То није имало везе са функционерском кампањом, већ са развојем привреде у нашем крају и са отварањем Будимке, баш како је и најављивано.

– Будимци сви грађани Пожеге искрено желе срећан и успешан рад. У искреност оних који су учествовали у њеном затварању, па су је сада отварали, оправдано се сумња.

– Народној посланици из нашег малог места желимо успешан рад у Народној скупштини РС – кога она подржава, те спроводе центром са лисицама на рукама.

– Има нека Искра на ФБ. Препоручујемо пратите само њене објаве: док поплава разара све пред собом у целој западној Србији, њене објаве су пуне оптимизма: Отвара се базен 1.јула! Није чула за емпатију, али зна човеку да улије наду у будућност наше деце – у белом свету.

-Корона је стрпљиво чекала да се одрже избори и вратила се у пуној снази. На нама је да се чувамо, на челницима наше општине је да нас усмере како да се чувамо и да о томе доносе адекватне одлуке на некој седници неког Кризног штаба и то можемо сви прочитати – нигде.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.

Изборник