fbpx

Прослава Дана општине Пожега – Рупа и „игара“ за милион и више динара

Ових дана наш град се ужурбано припрема за прославу Дана општине 7. априла. Припрема се концерт, свечана академија, додела општинских признања итд. На Тргу слободе су прорадиле фонтане, а јавне површине трга су заузели бројни атрактивни комерцијални садржаји, на коме и монтажна бина која стоји још од августа 2018. године, а такође и новогодишња расвета. Град се свакодневно „умива и пере“ дебелим шмрковима воде из камиона-цистерни Јавно-комуналног предузећа „Наш дом“. Али, тешко се може спрати сва прљавштина нагомилана месецима и годинама, а настала радом наше локалне самоуправе.

У сусрет Дану Општине Пожега локална власт истиче се бестидним нападима на појединце и то баш оне којим би требало доделити општинско признање за дугогодишњи посвећен рад. Сведоци смо срамног напада на професора пожешке гимназије Милоша Јовановића који се дрзнуо да на последњем протесту у Пожеги говори – јавно и слободно. Срећом реакција колега – просветних радника, као и бивших и садашњих ученика Гимназије „Свети Сава“ у Пожеги и свих слободоумних грађана била је одговарајућа. Бранимо право на слободу изражавања, на различитост у ставовима и штитимо људско достојанство и интегритет сваког појединца. Осуђујемо сваки вид застрашивања и омаловажавања сваког грађанина од стране бескруполозне машинерије Српске напредне странке.

Оно са чим, такође, грађани дочекују Дан општине јесу потпуно девастиране улице нашег града, тако да иза цистерни ЈКП „Наш дом“ остају испране рупе на нашим улицама пуне воде и пуне обећања и превара пожешке локалне власти. Јавна набавка за крпљење рупа на пожешким улицама је више пута мењана и уподобљивана приватним интересима, па је тако отварање понуда за овај посао закаснило и заказано је за понедељак 8. април – дан после прославе Дана општине.

Рупе нису окрпљене, али на другој страни не недостају средства за извођаче са седмоцифреним хонорарима. Управо 7. априла на Тргу слободе, међу тезгама, надуваним трамболинама, бинама, летећим кишобранима и новогодишњом расветом, наступиће извођач народне музике Харис Џиновић. Ову јавну набавку спровео је Спортско-културни центар Пожега, а концерт ће бити плаћен из буџета „за културу“ и пожешке пореске обвезнике коштаће 1.042.000 динара. Ову услугу за СКЦ Пожега пружиће Агенција Сребрна Планета из Ваљева.

Такође, биће уприличен још један музички наступ, чини се само за одабране, тј. позване на Свечану академију поводом Дана општине Пожега. Реч је о наступу Мериме Његомир , а ми га плаћамо 158.000 динара. Извршилац ове услуге је Агенција Žeks & Sound из Ваљева. Сасвим случајно, опет ваљевска фирма!

Увидом и претрагом на сајту АПР-а, уверисмо се да се обе ваљевске агенције налазе, замислите на истој адреси, у улици Филипа Кљајића 16, а заступник једне је Жељко, а друге Стефан – обојица Лукић. Рекао би неко „сестре фирме“, али ово му више дође као „браћа фирме“. Иначе веза Спортско-културног центра Пожега са једном од „братских“ ваљевских фирми датира из периода од пре пар година па се сви грађани могу уверити да као добављач – пружалац услуга концерата у Спортско-културном центру Пожега, управо најзаступљенија Агенција Žeks & Sound из Ваљева. Скоро да се посумња на неки монопол или, далеко било, коруптивне радње…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.