fbpx

Ретроспектива 21. протеста

У суботу, 30. марта 2019. године у организацији „Иницијативе за Пожегу“ одржан је 21. по реду протест против актуелне власти и потпуног безакоња које влада Србијом, а следствено томе (у свом најбезумнијем облику) и у Пожеги.

Помислио би неко – само још један у низу већ виђених протеста. Ипак, није било тако. Разлог посебности овог протестног окупљања био је говор еминентног професора Историје пожешке Гимназије, једног од најомиљенијих и најцењенијих професора које та школа има у претходних двадесетак година.

Професор Милош Јовановић испредавао је присутнима једну од најважнијих лекција – о грађанском достојанству, моралу, разуму и политичкој култури.

Закључак његовог фантастичног излагања могао би бити садржан у неколико питања која је поставио:
„Шта би са нашим достојанством? Хоћемо ли све ово што нас чини људима заменити страхом, неизвесношћу, савијеном кичмом и погнутим погледима? Треба ли да се стидимо својих грађанских права и хоћемо ли их препустити политичким вођама, странкама и аутократама?“

Одговоримо сами себи на ова постављена питања и потрудимо се да се освестимо кроз одговоре на њих.

Иницијатива за Пожегу је поносна на чињеницу да је подржавају људи као што је професор Милош Јовановић.

У наставку протестне шетње, активисти Иницијативе за Пожегу су у сатиричном перформансу давали предлоге локалној самоуправи како би требало да се преименују пожешке улице, са освртом на неке од афера и константних противзаконитих радњи које је произвела актуелна бахата напредњачка гарнитура на власти.

(кликните на фотографију ради увећаног приказа)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.