fbpx

САОПШТЕЊЕ ИНИЦИЈАТИВЕ ЗА ПОЖЕГУ, 20.03. 2019.

Који год начин обраћања јавности да одабере, било то уживо из помрчине пожешких села, преко ТВ-а или саопштењима на друштвеним мрежама, нелегитимни председник општине Пожега, Милан Божић, сваки пут покаже колико је недостојан своје јавне функције.

У последњем саопштењу на свом ФБ профилу од 19.03. 2019. нелегитимни председник општине Пожега злурадо ликује над суграђанином коме је Пореска управа привремено забранила обављање делатности у угоститељском објекту чији је власник, због евидентираног пореског прекршаја.

Привремена забрана рада објекта од 15 дана само што није истекла, па је председник пожурио да на време етикетира власника локала и његову породицу само зато што су редовни учесници протеста против корумпиране локалне власти. Председник чак и не крије да је то једини мотив његовог пакосног саопштења.

Сувишно је указивати на то колико је овакав вид личног обрачунавања са грађанима недостојан и непримерен за једног председника општине. Није ипак сувишно указати на неке друге ствари од којих нелегитимни председник оваквим злурадим коментарима безуспешно одвраћа пажњу.

Један од главних Божићевих мотива за улазак у политику је излаз из катастрофалног стања његовог приватног пословања. Увидом на сајт Народне банке Србије – Претраживање дужника у принудној наплати, можемо видети да је Божићева породична фирма ВЕТОКОМЕРЦ-БОЖИЋ ДОО ПОЖЕГА у блокади већ 2679 дана, од 03.10.2011, за укупан износ од 9.469.365,88 динара!

 

 

Како је домаћински и ‘успешно’ водио своју фирму, тако је, стицајем несрећних околности, наставио да води и општину Пожега. Према Извештају ДРИ о ревизији правилности пословања општине Пожега за 2017. годину председник општине Пожега незаконито је покренуо и спровео јавне набавке у износу од 13.652.000,00 динара које нису биле предвиђене у Плану јавних набавки за 2017. годину! Штета коју су грађани Пожеге на овај начин претпели тек долази на наплату.

У једној од бројних пријава против нелегитимног председника Божића (због којих је морао и пребивалиште да промени) наводи се да је Удружењу „Зелена котлина – Центар за развој пољопривреде и села“, чији је оснивач Божићев син, Илија Божић, из буџета исплаћено 280.000,00 динара, а пре тога му је исплаћено 185.000,00 динара, како се наводи, да нико не зна ни како, ни зашто. Док трпи породични бизнис, чланови породице морају бити адекватно подмирени кад је глава куће већ законски наредбодавац за извршење општинског буџета.

Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека. А ми, поштовани пријатељи, видимо се у суботу у 18 часова на Тргу да обиђемо радно место нелегитимног председника и прошетамо улицама нашег града.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.