fbpx

САОПШТЕЊЕ „Иницијативе за Пожегу“ поводом текста „ПОЖЕГА ПОСТАЈЕ ВЕЛИКИ РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР!“, Курир, 15.08. 2018.

САОПШТЕЊЕ „Иницијативе за Пожегу“ поводом текста „ПОЖЕГА ПОСТАЈЕ ВЕЛИКИ РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР!“, Курир, 15.08. 2018.

Није први пут да председник Општине Пожега Милан Божић локалну самоуправу на чијем челу се стицајем несрећних околности нашао позиционира на места која јој ни реално, ни номинално не припадају и да то још приписује у заслуге свог мандата. Сви се сећамо легендарне изјаве из 2016. године у којој председник Божић обећава да ће за две године у фабрици стрељачке муниције у Шеварицама бити запослено 1000 до 1200 људи из Пожеге, да ће на саобраћајним и услужним делатностима на путној петљи да се запосли 300-400 људи и да ће Пожега за 4 године бити општина без незапослених лица. После две године у Шеварицама је по основу партијских бенефиција запослено неколико портира из редова заслужних физикалаца СНС Пожега, а око 50 лица са територије општине Пожега укупно. На темељу предизборног обећања о масовном запошљавању у Шеварицама, које уопште није у надлежности локалне самоуправе Општине Пожега, Милан Божић је преваром грађана Пожеге дошао на функцију председника општине и наставио да је обавља у духу сличних лажи и обмана.

Тако се у изјави за дневни лист у „Курир“ од 15.08. 2018. године председник Божић хвали будућим аутопутем на релацији Чачак–Пожега, иако је тај пут пројектован много пре него што је он и помислио да би могао бити председник општине и иако се за тај пут Милан Божић једнако пита као и било који припадник локалне напредњачке сендвич дивизије. Уместо што се хвали и кити туђим перјем, питамо председника Божића шта је урадио и како се заузео за путарско предузеће „Путеви Пожега“ у чијој је надлежности одржавање путева у општинама Пожега, Косјерић и Ариље? Стање локалне и регионалне инфраструктуре због пропасти и нехајног односа државе према предузећу „Путеви Пожега“ никад није било лошије, али пропаст тог предузећа омогућила је и да испливају разни Арсовићи и Јешићи, који, кроз дириговане тендере и политичке дилове, паразитирају на рачун буџета грађана Пожеге. Подсећамо да је лоша ситуација у „Путевима Пожега“ почела 2013. године и да су радници овог предузећа прошле године протестовали испред зграде Владе. Њихово оправдано незадовољство остало је незапажено у локалној самоуправи која има друге приоритете.

Каже даље председник – „Активирана је и асфалтна база која је на плацу „Напретка“. Дивна вест и најава да ћемо захтевати да сазнамо како је база отворена и какав је њен утицај на животну средину, ко се за то питао и какве су узрочно – последичне везе отварање ове базе и врло тешке ситуације у којој се тренутно налазе „Путеви Пожега“.

У низу занимљивих и врло паушалних набрајања и самопроцене успешности неких активности каже председник и ово – „У односу на 2015. годину, општина Пожега је буџет за пољопривреду увећала чак 10 пута, па је тако у последње две године у развој пољопривреде и села инвестирано више од 20 милиона динара.“ Нас ће занимати колико новца је потрошена на противградну заштиту, како се вршила процена штете услед непогода, али и ко и зашто одређује приоритете и прави спискове подобних села и домаћинстава која су се обратила за помоћ након непогода. Биће занимљиво још једном преиспитати улогу начелника Општинске управе Велимира Максића, за кога се основано сумња да преко пољопривредног газдинства Марине Саватијевић са Лорета баш ових дана, на име приватног отклањања последица елементарних непогода, треба да наплати скромних 2,5 милиона динара из општинског буџета.

Дакле, хвала председнику на врло јасно набројаним активностима за које ћемо у складу са Законом, тражити увид у сву документацију. На крају, али не и најмање важно – посебно се радујемо председниковој оцени о врло успешном раду Спортско-културног центра Пожега и обавештавамо јавност да ћемо ускоро поделити сва сазнања која имамо о незаконитом раду ове установе, јер смо већ доставили неколико Захтева за доступност информацијама од јавног значаја које се односе на рад ове институције.

1 коментар. Leave new

  • zabrinuti požežanin
    17.10.2018 20:02

    Ne treba se zaustavit samo na Požegi,moramo proširiti aktivnosti i na druge gradove da bismo ovu pošast skinuli sa svih nivoa vlasti.

    Одговори

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.

Изборник