fbpx

Саопштење Министарства Унутрашњих Послова РС

Илустрација

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву ухапсили су М.Б. (1957) функционера општине Пожега, З.М. (1970) функционера Скупштине општине Пожега и В.М. (1970) одговорно лице Општинске управе општине Пожега, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Такође, ухапшен је и В.Г. (1970) одговорно лице Агенције за процену некретнина Горски Ивањица, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба у вези са јавном набавком и продужено кривично дело фалсификовање исправе.

Како се сумња, М.Б., З.М., и В.М. су у периоду од 2017. до 2018. године у четири поступка набавки наручиоца Општинске управе Пожега, одобрили плаћање по рачунима издатим од стране извођача посла, иако наведене услуге и радови нису били извршени у тренутку плаћања, а поступци предметних набавки нису спроведени у складу са законом.

На овај начин су предузетничкој радњи „Горски“ прибавили корист од 1.360.000 динара, а Општинској управи општине Пожега причинили штету у том износу.

Такође, осумњичена З.М. је приликом извођења молерских радова за општину Пожега, од извођача радова у више наврата након извршеног плаћања затражила и преузела новац у укупном износу од 200.000 динара, чиме је себи прибавила имовинску корист у наведеном износу.

Осумњичени В.Г., је у поступку јавне набавке мале вредности наручиоца Општинске управе општине Пожега, супротно закону, договарао са другим понуђачем и предузео противправне радње у намери да посао буде додељен предузетничкој радњи његове супруге. Како се сумња, он је израдио лажне исправе о пријему пројектно – техничке документације у намери да их употреби као праве.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Краљеву.

У овој акцији, приликом претреса стана осумњичене З.М. пронађени су пиштољ и ловачка пушка који, како се сумња припадају њеном супругу М.М. за које нема дозволу. Њему је, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја одређено задржавање до 48 часова, након чега ће бити приведен надлежном тужилаштву.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.