fbpx

Шести протест у Пожеги и „дорађена” изложба карикатура Предрага Кораксића Кораx-а

Шести протест групе грађана одржан је у 14. априла 2018 у Пожеги, а захтев је и даље исти – смена челника локалне власти.
Пре протеста, у Клубу младих у оквиру Спортско-културног центра у Пожеги отворена је изложба карикатура Предрага Кораксића Коракса. Карикатуре нашег угледног карикатуристе Коракса су постављене претходно вече, а изнад њих су у суботу ујутру освануле урамљене фотографије Александра Вучића.
„Иницијатива ‘Протести у Пожеги’ закупила је простор у Клубу младих и јуче (у петак) смо поставили изложбу нашег угледног карикатуристе, међутим преко ноћи неко није био докон. Јутрос (у суботу) су се изнад изложених Кораксових карикатура појавиле фотографије Александра Вучића. Питамо се како је неко могао да уђе у наш закупљени простор и нашу изложбу ‘дорађује’ и скрнави уметничка дела овог познатог карикатуристе. Поред тога, један од запослених у Клубу младих који је јутрос откључао тај простор, саопштио нам је како је речено да са зидова не сме ништа да се дира (!). И још нешто – наш мали град цео је излепљен постерима Вучића, поред нашег једног плаката о протесту су два плаката са ликом вајног председника”, рекао је Богдан Радовановић окупљенима на протесту.
На Тргу Слободе, пред неколико стотина Пожежана, говорио је и Марко Шелић Марчело, књижевник и музичар. У Пожегу је на шести протест дошао и новинар Драгољуб Дража Петровић, главни уредник листа „Данас”. Поздравом помаже „Божић”, алудирајући на пожешког председника општине Милана Божића, рекао је да се налази међу храбрим и одлучним грађанима. Пожежанима се обратио и Бранислав Гута Грубачки, оснивач покрета Нови оптимизам из Зрењанина, констатујући да су Пожежани пример новог оптимизма.
Уочи протеста у Пожеги је одржана и трибина „Зашто Србија заостаје, а буди се Пожега”, на којој су учествовали: Мијат Лакићевић, уредник Новог магазина, др Зоран Стојиљковић, професор београдског ФПН и председник УГС Независност И Предраг Кораксић Коракс.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.

Изборник