fbpx

СЛУЧАЈ – КУПОВИНА НЕЛЕГАЛНОГ ОБЈЕКТА

САОПШТЕЊЕ ИНИЦИЈАТИВЕ ЗА ПОЖЕГУ, 17.12. 2018. ГОДИНЕ

 

За четвртак, 20.12. 2018. године у 10:00 часова заказана је 19. седница СО Пожега. Као последња, 30. тачка дневног реда седнице предвиђен је – ПРЕДЛОГ РЕШЕЊА ЗА РЕШАВАЊЕ ИМОВИНСКО ПРАВНИХ ОДНОСА МИТРОВИЋ МИЛИНКА И МИТРОВИЋ ЖЕЉКА ИЗ ПОЖЕГЕ.

Тим решењем предвиђено је да се део кат. парцеле број 172 КО Пожега, у површини од 11 м2, која је у евиденцији РГЗ – Службе за катастар непокретности Пожега уписана као земљиште у ЈАВНОЈ СВОЈИНИ Општине Пожега, ОТУЂУЈЕ, непосредном погодбом, у сувласништво од по 1/2 Митровић Милинку и Митровић Жељку из Пожеге.

Циљ оваквог решења је да се нелегални објекат у сувласништву супруга и девера председнице СО Пожега Зорице Митровић, делом подигнут на тих 11 м2 јавне својине Општине Пожега, озакони како би га онда општина откупила за велики износ. Врхунац апсурда корумпиране пожешке власти је да се јавна својина отуђује у приватно власништво да би се то исто приватно власништво касније откупило од стране општине, по вишеструко већој цени, и опет постало јавна својина Општине Пожега!

Кат. парцела 172 КО Пожега Планом генералне регулације Пожеге опредељења је као планирано јавно земљиште, намена спорт и рекреација, и на њој је делом изграђена Спортска хала. Планом је предвиђено да се ова КП припоји КП 171 и да се на тај начин формира грађевинска парцела Спортске хале како би се за халу обезбедио недостајући паркинг и недостајући противпожарни пут.

Потпуно је неоправдано да се део парцеле која је у јавној својини са утврђеним јавним интересом (Спортска хала је најважнији спортски објекат у граду, а нема паркинг, ни противпожарни пут због нелегалног објекта у власништву супруга председнице СО Пожега) припаја приватном земљишту. Како би се веома брзо исто то приватно земљиште, са насилно озакоњеним објектом, опет продало општини само по много већој цени.

Додатни је проблем тај што је, поред намене – Спорт и рекреација, намена суседне парцеле – Јавна гаража и паркинг, која опет представља планирано јавно земљиште са утврђеним јавним интересом, тако да није јасно како је могуће у свему овоме отуђити део парцеле у јавној површини и у корист које приватне намене када је свуда на овом подручју планирана намена ЈАВНА?

Иницијатива за Пожегу ће помно пратити развој ситуације у овој штеточинској намери локалне власти и врло брзо упознати јавност са садржајем свих аката на којима се фингира правни основ за ову буџетску крађу у најави.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.