fbpx

Случај Ницовић – Владан или Вања, тепајте му како желите, ма зовите га Ђоле

Влада Републике Србије има праксу да додељује српске пасоше лицима са међународних потерница. Подсетимо се случаја бивше премијерке Тајланда Јинглук Шинаватра која је 27. јуна 2018. на седници Владе Републике Србије постала српска држављанка иако осуђена на пет година затвора због корупције.

Човек по имену Владан Ницовић, у Црној Гори је правоснажно осуђен на четири године и четири месеца робије због: злоупотребе службеног положаја, утаје пореза и доприноса док је био стечајни управник Градског саобраћаја у Подгорици.

Поред тога, продао је исти стан чак четири пута. Црногорске власти траже га ради служења затворске казне, а и због неприсуствовања бројним рочиштима по новим кривичним пријавама.

За њим је расписана потерница. Џаба! Владан је побегао у Србију, променио име у Вања и запослио се у Влади Републике Србије као координатор Владе за дигитализацију!!! Координира, подучава, саветује, влада, …  Црногорци у чуду! Зар он да подучава полазнике курса о информационим технологијама!? Напредњаци задовољни – још један виђен човек у њиховим редовима.

И, све то можда и не би била посебна вест нити предмет нашег посебног интересовања – наравно да је у Србији све немогуће могуће и да је ово само још једна афера која би неопажено прошла у мору других.

Међутим, пажњу нам је привукла чињеница да су, потрчали и ови „наши“, пожешки властодршци, да их Владан, овај Вања, саветује, подучава и дели информационе сертификате.

Од када су завладали Пожегом, да ли су ови локални напредњаци, уз здушну подршку локалне социјалистичке младе, урадили ИШТА, а да није повезано са неким видом и појавним обликом криминала? Изгледа да нису, само се открива нешто пре, нешто касније.

Основни суд у Пожеги први у Србији добио ECDL сертификат из руку овог контроверзног криминалца, још 2018. године.

Slučaj Nicović

ECDL Sertifikat

Питамо се чију би ефикасност требало издићи на виши ниво како би криминалци били на одслужењу затворске казне уместо што из највиших државних тела „унапређују судство“, које су сопственим деловањем потпуно извргли руглу?

Одмах затим, Ницовић је сертификовао и Општинску управу у Пожеги. Па јавна предузећа.

Фасаду зграде општине краси раскошна табла. Овим је општинска управа постала одраз у огледалу Владана (или Вање) Ницовића.

ECDL Sertifikat - Požega

Да ли су шта паметно научили о информационим технологијама, – то они знају, али би свакако требало да се забрину, јер кад Владан/Вања сертификује, потерница се подразумева.

А, остаће упамћено како је лепо причао Владан, овај Вања, те 2018. године у Пожеги, као национални координатор за државну управу: „С обзиром на огроман број заосталих предмета, увођење сертификата ECDL побољшава, односно смањује њихов број и диже ефикасност судства на много виши ниво.“  Урнебесно лицемерно.

Slučaj Nicović

Да није смешно, било би тужно! Или обратно!

1 коментар. Leave new

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.