fbpx

Стан „у виђеном стању“!?

И док је буру у јавности подигао Магацин од милион и по, њена порука изазвала је буру у Иницијативи. „Шта је са станом тог Вељка Ашанина? Више од две године се обраћамо општини и суду да нам врате оно што је наше, ал’ изгледа да у овом граду влада велики криминал!“, написала је. Очај и безнађе између редова… У даљим наводима објашњава нешто у шта је у први мах тешко поверовати. Њено име је Јелена Секулић.


На предлог да нам лично и уз потребне доказе изнесе свој случај, Иницијатива је одговорила потврдно. Заједно са својим супругом Војиславом на коме се породични стан и води, дошла је забринута, али са трачком наде. Наше упознавање пратила је хрпа документације и израз неверице. Секулићи су пре три године купили стан у улици Бана Милутина површине 109м2 од Крсмановић Видана. Валидан уговор о купопродаји то потврђује.

Први власник стан у поткровљу зграде у сивој зони градње купио је од Стамбене Агенције, данас преименована у Развојну Агенцију, чији је в.д. директора Славко Добрић. За потребе опремања стана Секулићи се одлучују на хипотекарни кредит у Алфа банци. Процедура даље налаже излазак проценитеља на лице места који утврдјује и у чијем се извештају јасно види да стан нема 109м2, већ 91,03м2! У интерном разговору власнику стана Војиславу изнео је свој ЛИЧНИ став:“Ово је брука, за ово би неко требало да одговара!“ А да ли ће, време ће показати…

Обележена бројем 4 просторија која недостаје нашла се у поседу Вељка Ашанина који је власник стана на поткровљу другог улаза зграде. А шта је урађено? Пробијен је дупли заједнички зид ова два улаза зграде и просторија површине 15,08м2 „украдена“ је још од Видана Крсмановића и припојена другом улазу и другом лицу ( остатак од непуна два квадрата, тачније 1,99м2 је површина терасе коју Секулићи једноставно немају ). Сазнање као шок! За наше Секулиће почетак новог живота након седам година подстанарског претвара се у пакао.

[pdf-embedder url=“https://www.inicijativa.rs/wp-content/uploads/2019/10/New-Doc-2019-10-01-19.14.05.pdf“ title=“New Doc 2019-10-01 19.14.05″]

 

Тада почиње како то у Србији неретко бива узалудна борба за оно што вам по закону припада. Обраћали су се Стамбеној Агенцији, затим општини, међутим слуха за њихову муку не беше. „Стан сте купили у виђеном стању.“- изговор као одговор на бројна питања чули су у више наврата. А шта значи „у виђеном стању“!? У виђеном листу непокретности и још виђенијем катастру стоји: 109м2. За сво то време Јелена и Војислав плаћају порез на свих 109м2. Одговорно и уредно! И на квадрате које други користи…

Вељко Ашанин је свом комшији Војиславу рекао да му је то био услов за куповину стана. Ко поставља овакве услове, како је до овог „пропуста“ дошло, ко је одговоран и зашто је Секулићима тако тешко истерати правду? Станари зграде упознати су са овом афером.

„Обратили смо се адвокату, он нам је рекао да треба да тужимо оног ко нам је продао стан, тј. Видана Крсмановића, то је први корак“, објашњава Војислав, „али изгледа да и од тога нема ништа.“

„Како ништа?“

„Па ја сам ту тужбу платио има годину и по дана и- ништа! Наводно не могу да уруче позив овом човеку.“

„Ко Вам је адвокат?“

„Велислав Међедовић.“

Трагом информација Војислав је отишао у суд да се распита о свом предмету, где долази до сазнања да његов адвокат тужбу НИЈЕ НИ ПРЕДАО! Дипломирани правник дао је себи за право да прокоцка њихових годину и по дана, бестидно лажући, и то им је наплатио 6000 динара. Неетички, блага је реч… Обичан, мали човек у покушају да одбрани своје, опет изневерен! Нижу се разочарања, подривајући наду да ће на овај случај бити стављена тачка. Она правна.
Јелена и њен супруг су упорни. Истрајаће. Марљиви, одговорни и пре свега поштени људи сударени са системом или са онима којима овај систем омогућава да крше закон. Није лако бити у њиховој кожи, али се у њиховој кожи може наћи свако. Тужбу ће предати другом адвокату.

Иницијатива за Пожегу прати овај случај. Неће дозволити да Секулићи буду „предмет у некој фиоци“. То су наши суграђани, дивни људи, родитељи две девојчице, којима како Јелена рече овај проблем неће оставити у наследство.

Борба се наставља… Или тек почиње. Секулићи нису више сами.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.

Изборник