fbpx

The curious case of Милица Николић

Појам „прелетач“ је постао толико учестао и депласиран у данашње време, да вероватно када би се то рекло неком ревносном ђаку основне школе – готово извесно му прва асоцијација не би били Дедал и Икар (из лекције коју су учили претходне седмице), а ни Браћа Рајт или Чарлс Линдберг.

Локални школарац би вероватно у том појму препознао пре Стева Јешића, Љубивоја Диковића или Ивана Новаковића, који су осим партијског одела променили чак и славски колач, па се данас поносно шепуре поред Вучићеве слике, као некада што су Тадића гледали са нескривеним одушевљењем.

Ипак, пожешки Напредњаци су обрнули игрицу када је тај појам у питању. Млади СНС јуришници успели су да прелете из једног напредњачког табора у други и да притом у потпуности забораве на дојучерашње шефове, осумњчене за коруптивна кривична дела.

Изузимајући Малог Ђолета, који је за тај преврат награђен местом „најмлађег Председника општине у историји света“, еклатантан пример ове чудне појаве јесте мало старији од њега, али ипак и даље млади конвертит – Милица Николић.

Политичку каријеру почела је да гради као главни апологета, спреман да двојац Божић-Митровић брани до задњег зрнца прашине на тастатури.
Аванзовавши затим у бота вишег ранга, који коментаре подршке тада већ дубоко компромитованим челницима општине штанцује брзином светлости – постала је убрзо нека врста интернет бодигарда, који осталим (углавном млађим) члановима СНС Пожега сугерише када и на који начин би требало да засипају коментарима одређене виртуелне вести и обавештења.

Основано се сумња да су јој чак били поверени кључеви чувене фејсбук странице „Глас Пожеге“ (са које су испаљиване најстрашније увреде на рачун суграђана који су указивали на криминал и корупцију).

Као награду за своју посвећеност, при крају свог мандата – касније ухапшено пожешко руководство именовало је Милицу у личног сниматеља и уредника фејсбук профила Милана Божића.

Шта се у међувремену десило – добро је познато. Двојац Божић-Митровић је приведен и за време њиховог „службеног пута“, Милица Николић преузима место једног од повереника, који треба да учествује у припреми њихових наследника.

Да ли је тај посао подразумевао претходно ритуално три пута „ОДРИЧЕМ СЕ“ пред Крстом, Мићаном и Глишићем – не знамо, али чињеница је да је фејсбук страница „Srpska napredna stranka – Požega“ стављена ad acta и престала да буде активна, а уместо ње је светлост дана угледала страница истог назива, само написана ћириличним писмом. Чињеница је, такође, да је Милица Николић коментаре подршке претходнима физички обрисала (желевши на тај начин да уклони већину трагова присности са онимачијасеименавишенеспомињу), али и да је трпела озбиљне притиске (из разлога издаје) од стране реинкарниране одборнице Зорице Митровић.
Које функција и плата може образ пенџетирати у овом обиму? Сада је потпуно јасно – Милица Николић дипломирала је на Академији младих ботова СНС-а и тиме стекла звање БОТА АКАДЕМИКА, кандидата за посланика у Народној скупштини.

У својој надахнутој читалачкој проби на кастингу за народног посланика, између осталог, свеже дипломирани СНС БОТ МЛАЂИ ВОДНИК, каже следеће: „Због тога, у Скупштини ће се наћи млади људи који желе добро својим грађанима.“

Изговори то новопечени академик и заборави на све увреде које је својим суграђанима упућивала док је била ударна песница хапшених челника општине Пожега.

Ипак, постоје сведочанства која се не дају заборавити. Постоји срамота која остаје укорењена у историји Пожеге.

Искрено се надамо да та срамота неће бити представљена у законодавном телу државе Србије.
Пожега, ипак, није то заслужила.
Иницијатива за Пожегу ће УВЕК настојати да истраје у борби против оваквих понашајних облика.

3 коментара. Leave new

 • Vladimir Radovanović
  02.04.2020 14:24

  Ponekad se čovek postidi što je u istoj struci sa ovakvim likovima.

  Одговори
 • Djordje Stevanovic
  17.07.2020 13:55

  Preziveli smo mi i gore likove, i Milicu naravno.Bilo pa proslo i proci ce i njeno novo politicko mesto.

  Одговори
 • Vladimir
  07.08.2020 14:22

  Da li moze neko da se pozabavi pitanjem legitimiteta obrazovanja ove devojke, s obzirom da je posle skoro 8 godina bezuspesnog studiranja Pravnog fakulteta, diplomirala bas par dana pre nego sto je stavljena na odbornicku i poslanicku listu? Jako neobicna “slucajnost”.

  Одговори

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.