fbpx

Трибина – Ненаменско трошење буџетског новца

У суботу, 15. јуна у просторијама Месне заједнице Пожега, одржана је трибина у организацији „Иницијативе за Пожегу“ под називом „Ненаменско трошење буџетског новца – дискреционо право власти или тежак криминал?“, на коме су поред Душана Миркића и модератора Тамаре Максић из нашег удружења, учешће узели и Биљана Ђорђевић, доцент на Факултету политичких наука и активисткиња „Не давимо Београд“, Предраг Матић из „Локалног фронта Ваљево“, као и Милосав Јукић из „Удруженог покрета слободних станара Ниш“.

У двосатном разговору дотакли смо се тема које се тичу грађанског активизма по питању противзаконитих и спорних радњи носилаца локалне власти.

Закључак који се може извести можда је најбоље садржан у реченици доц. Биљане Ђорђевић да је корупција термин који је превише благ и не описује на прави начин криминалне радње које су евидентне чак и по извештајима Државне ревизорске институције, који говоре о томе колико новца нас грађана (пореских обвезника) челници Општина незаконито потроше сваке године.

Након трибине, дружење је настављено у канцеларији „Иницијативе за Пожегу“, где смо приредили пригодан коктел нашим гостима из Ниша, Ваљева и Београда.

Хвала свима који су узели учешће. О следећим активностима „Иницијативе за Пожегу“ суграђани ће бити благовремено обавештени.

Видимо се ускоро, а још снажније настављамо борбу за системску промену наше локалне средине!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.