fbpx

Трибина #самоодбрана, 14.09.2019.год.

У суботу је наш град имао велику част. У организацији Иницијативе за Пожегу, у оквиру трибине „САМООДБРАНА и самоорганизовање грађана – могућност, право или насушна потреба данашњег времена?“ угостили смо три врхунска интелектуалца.

Троје људи којим би се поносиле много веће и моћније земље од наше. Академик Теодоровић, бивши председник Врховног суда Србије Вида Петровић Шкеро и професор Филозофског факултета Оливер Тошковић, врхунски су стручњаци у ономе чиме се баве.

Што је још важније у овом тренутку, у питању су људи који тренутно представљају пример и својим колегама и генерацијама младих интелектуалаца који тек ступају на главну сцену српске академске заједнице.

Својим непристајањем да ћуте и поклоне се диктатору, показали су пут свим другим интелектуалцима са интегритетом. Показали су да не чини само успех у струци врхунског интелектуалца. Потребне су, поред тога, и моралне особине које не дозвољавају да се стане на страну противнародног зла и да се том злу ћути.

Пожежани су препознали значај и величину гостију и сву сложеност тренутка у коме се наше друштво налази. Својим присуством у респектабилном броју показали су да је нада у суштинске промене реална и могућа. Трибина се завршила као пријатељски разговор људи који су забринути стањем у друштву, али и решени да раде на томе да се оно промени. У суботу Пожега је била свет.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.