fbpx

 Тријумф права над бахатошћу

Одбијене све три приватне кривичне тужбе које је због наводне увреде Основном суду у Пожеги поднео председник општине Пожега Милан Божић против Александра Дивовића!

Основни суд у Пожеги данас је на главном претресу по тужбама за увреду председника општине Пожега Милана Божића, на основу члана 505, става 5, Закона о кривичном поступку Републике Србије,одбио све три поднете приватне кривичне тужбе против Александра Дивовића због непојављивања тужиоца Божића и његовог правног пуномоћника, адвоката Велисава Међедовића.

После судског дебакла у поступку по приватној кривичној тужби председнице СО Пожега Зорице Митровић коју је заступао исти адвокат, тужилачка страна одлучила је да елегантно избегне још једну судску бламажу недоласком на претрес, по цену одбацивања покренутих тужби. Попут античког хвалисавца из Езопове басне коме су поручили „Хиц Рходус, хиц салта!“, када је требало да покаже своје атлетске успехе са Родоса, тако су и разметљиви тужилац и његов адвокат када је требало дођу на Родос, тј. на суд ником поникнули. Од три промптне и не баш промишљене приватне кривичне тужбе, тужилац је, после искуства на суду његове блиске сараднице, мудро проценио да је и службени пораз од 3:0 због неизласка на терен безболнији од потпуне катастрофе.

Ако ништа, успели смо да председника општине учинимо за нијансу мудријим, а његовог адвоката опрезнијим у избору клијената и оптуженика. Овакав епилог је снажна поука да се бахатост на власти не исплати и порука свим грађанима да никад не одустају од борбе за своја неотуђива права.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.