fbpx

„У служби свих грађана“

Иницијативи за Пожегу обратила се ГГ МЗ Прилипац и Пилатовићи са молбом да истражи радње које су пратиле пројекат прикључења становника ових села на водоводну мрежу Рзав.

На основу сазнања до којих смо дошли, од 2004. године многи мештани искористили су ову могућност. Овом акцијом руководили су Милан Божић и Микан Јанковић. Цена једног прикључка износила је 500€. У прилог тврдњи достављамо као доказ копију једне од признаница заведену под редним бројем 43.

Стварни трошкови изградње мреже и прикључења били су знатно нижи, нарочито за велики број прикључака у другој фази када је мрежа била већ изграђена. Тада су мештани прихватили предлог да се вишак новца усмери за изградњу објекта и спортског терена, преусмеривши тако своја средства на ФК „Лазарица“. Постоји основана сумња да новац није утрошен на начин како је договорено и у заједничком интересу мештана који су желели да усмере младе на бављење спортом и помогну његов развој, већ је ФК „Лазарица“ прослеђена одређена сума док је остатак новца за себе задржао Милан Божић. Како се ради о скоро 80 прикључака по цени од 500€ долазимо до износа од око 40.000€.

Становници Прилипца и Пилатовића ни после 15 година немају увид у извештај докле се стигло са реализацијом идеје, нити је одржана јавна расправа на којој би били обавештени о предузетим корацима. На који начин су средства пренета ФК „Лазарица“ утрошена и где је разлика новца…

Напомињемо да је са овим случајем упознат и садашњи директор ЈКП „Наш Дом“ и овом приликом га позивамо на одговорност да изнесе тачан податак о броју прикључака, као и због чега је апел Прилипчана и Пилатовчана на нетранспарентност расподеле средстава, игнорисан.

Крајем прошле године извршена је уплата за још један прикључак, на основу чега сматрамо да овај поступак није застарео. Због свих навода ГГ МЗ Прилипац и Пилатовићи, као и основане сумње да је дошло до прибављања противправне користи, Иницијатива за Пожегу jе поднела кривичну пријаву.

Ако сте се икад запитали како и због чега се стишава бура појединих политичких противника, под изговором „стављања у службу свих грађана“, пример који је описан може бити један од одговора. Противно интересима грађана и јачањем личних, однос коалиционих партнера или чак политичких опонената (зависно од прилика које то намећу), има своју историју исписану малверзацијама које га чине нераскидивим!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.