fbpx

ЗА СВАКУ ВЛАСТ “ПОЖЕЉНА УДАВАЧА”

У ова „напредњачка времена“ једна појава не добија заслужену осуду друштва. СНС је већ седам година на власти. И на локалу и на нивоу државе партнер и најближи сарадник Александра Вучића је СПС. Исти онај СПС који нас је, уз помоћ тадашњих радикала, водио у ратове и пропаст.

Исти онај СПС који је у коалицији са ДС и њеним реповима владао Србијом и после петооктобарских промена. Партија звучног имена представља све оно што не би требало да буде. Иза социјализма у називу партије крије се интересна група коју карактерише одсуство сваке идеологије. Левичарске нарочито. Социјалистичка партија Србије постала је странка којој је је сваки партнер прихватљив ако сарадња са њим значи вршење власти. Битно је удомити партијске кадрове и збринути чланство на плаћене функције. То је све што Ивицу Дачића и његове следбенике занима. Њихов коалициони потенцијал је бескрајан јер је финансијска корист њихова једина идеологија.

Погледајмо ситуацију у Пожеги. Владали су самостално Пожегом деведесетих. После петооктобарских промена нису дуго чекали да у власт уђу са некадашњим љутим политичким непријатељима. Без икаквих моралних дилема стали су уз власт Демократске странке. Када су напредњаци преузели власт, социјалисти су сасвим природно осванули опет на функцијама. Немају никакав проблем да пљују на бившу власт чији су и сами били део.

Сетимо се само како су напредњаци, уз помоћ социјалиста, критиковали реконструкцију градског трга у Пожеги, коју је претходна власт извела. Уопште нису имали проблем да нађу бројне замерке нечему чиме је руководио Микан Јанковић, њихов партијски друг. Као да је то био неки други Микан Јанковић, а овај сада, кога су поставили на чело ЈКП Наш дом , поново постаје онај првобитни, стручни и поштени. Социјалистичка партија у Пожеги данас има руководећих места далеко више него што јој по изборним резултатима припада. До када ће то СНС трпети, биће занимљиво видети.

Заменик председника општине за опште послове је социјалиста Дука Илић. Председница скупштине је Верица Богићевић. Директор ЈКП Наш дом је Микан Јанковић. Директорка вртића је Снежана Шљивић. Удобно удомљени и спремни да и у следећем сазиву скупштине буду „пожељна удавача.“ Ако се у Пожеги десе суштинске промене неће то никада више бити. Ако промене опет буду козметичке, могуће је да хоће.

Иницијативи за Пожегу Социјалистичка партија Србије није могући партнер за евентуалну сарадњу. Јасно и гласно и на време то кажемо. Без обзира на њихову блажу реторику у односу на СНС. Њихово деловање сматрамо врхунцем лицемерја и изузетно штетним по јавни интерес. Они су за нас персонификација свега онога против чега се боримо. Партократије, партијског запошљавања и живота на рачун и на грбачи народа. Време је да томе једном дође крај.

1 коментар. Leave new

  • POSLE ZAUSTAVLJNJA BELOSVETSKOG FINANSIRANJA BROZOVE SFRJ ETAPE KRAJE 80-PUCANJEM GVOZDENE ZAVESE SSSERIZMA ,SLOBODA ZA ISTOČNE OKUPIRANE EX SOVJETSKE REPUBLIKE SA INSPRACIJOM STABILNOSTI ZAPADNE CIVILIZACIJE IDEMOKRATIJE PAD BERLINSKOG ZIDA EASPAD YU –> ИЗБОРИ ПРЕДИЗБОРНЕ ПАРОЛЕ:
    HRVATSKI TISUĆLJETNI SAN HRVATSKA LISNICA U HRVATSKOM DŽEPU ;SLOVENIJA MOJA DEŽELA ,KOSOVA- REPUBLIK !IREDENTA BIJE NAŠE U KOSOVOM POLJU ,,Нико не сме да вас бије! НИКО!. „СРБИЈА ИЗ ТРИ ДЕЛА ПОНОВО ЋЕ БИТИ ЦЕЛА!“,,УХАПСИТЕ ВЛАСИКА! Сви, сви, сви,сви, сви….,“,, СТРАНИ ПЛАЋЕНИЦИ И ДОМАЋИ ИЗДАЈНИЦИ! СНАГЕ ХАОСА И БЕЗУМЉА ! Знамо за јадац“ , Пркос јњ српси цвет“ ,Зрело је“ Спаси Србију из луднице Коштунице“ Ко увек може да Вас погледа у очи?“,,Ко? Коштуница !“Поштено- демолратска“ Против петокраке“ Без краља не ваља“ ,,Ко уме има“ ,, Сви сно ми помало социјалиати“
    ,, Са нама нема неизвесности“„.Што јес, јес, најбољи хе СПС.“ , Јул у јулу Срце је на левиј страни“, И Србија и свет“ Идемо даље“ ,, Знамо се+OTPOR! „DOSTA JE! GOTOV JE! IZAĐI I GLASAJ! ,, ЂЕ МИ ЈЕ ГЛАС ? – ДОС УЖИЦЕ“ SRBIJA VOLI VUČIĆA -BOJKOT! ..

    Одговори

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.