fbpx

Златно доба пожешких беспућа

Good Morning, Vietnam!

Ово је сасвим прикладан јутарњи поздрав, драги Пожежани, пошто нам улице изгледају као у ратном Вијетнаму.

На приложеним фотографијама приказано је стање путне инфраструктуре у нашем граду на данашњи дан, и то углавном у најужем центру града.

Да је стање још горе на периферним правцима илуструју фотографије из Здравчића, Прудова, Бакионице…

Путна инфраструктура чије одржавање је у надлежности локалне самоуправе никада се није налазила у горем стању. Рупе на путевима у самом центру града нису више безбедне ни за пешаке, ни за возила.

Кључни разлог за овакво стање пожешких улица је неодговорна локална власт и врло лични интереси њених највиших представника. Тако на Порталу Управе за јавне набавке можемо доћи до Одлуке о измени уговора за поправку путева (крпљење ударних рупа) на улицама и локалним путевима на територији Општине Пожега од 24.10. 2018.

Као разлог за измену уговора наводи се повећан обим радова на локалним путевима на територији МЗ Висибаба. Сасвим случајно, један од тих путева води до викендице председнице Скупштине општине Пожега, која се налази на територији МЗ Висибаба! На овај начин је 10% од првобитно уговорене цене радова (822.997,20 РСД без ПДВ), злоупотребом положаја општинских функционера, стављено у службу приватног, а не јавног интереса.

Можете нам слати и у коментарима постављати фотографије неодржаваних путева из ваших насеља и крајева да заједно употпунимо суморну колекцију пожешких беспућа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.